KOBİDER Başkanı ÖZGENÇ, ’Mega Kent’ İstanbul dilenciler şehri oldu! - X
KOBİDER Başkanı ÖZGENÇ, ’Mega Kent’ İstanbul dilenciler şehri oldu!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin büyük bölümü iş umuduyla İstanbul’da yaşamayı tercih ediyor. Ancak iş bulamayan Suriyelilerin bir kısmı parklarda barınıyor, bir kısmı ise dileniyor. Suriyelilere sıcak aş, barınacak yer mi verilmedi, yoksa arka planda başka şeyler mi var?

ÖZGENÇ: Çanakkale ruhu her daim diri tutulmalı - X
ÖZGENÇ: Çanakkale ruhu her daim diri tutulmalı

17 Mart 2015- KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100.Yıl dönümü ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferini ”Türk milletinin bağımsızlık ve var olma mücadelesi” olarak gördüğünü belirten Özgenç, Çanakkale Zaferi'nin aynı zamanda vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin destanı olduğu için Çanakkale Ruhunu tüm benliğimizle yaşamalıyız dedi. Özgenç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ÖZGENÇ: Darbeci STK’lar demokrasiye hoşgeldiniz! - X
ÖZGENÇ: Darbeci STK’lar demokrasiye hoşgeldiniz!

27 Şubat 2015-- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 28 Şubat davası, 28 Şubat sürecinde "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" le suçlanan yüzü aşkın sanık hakkında açılan davadır. Ancak asker ve sivil ayağı yargılandı ama nedense bunun STK ayağına dokunulmadı.

Esnafa kefil olması gereken birliğin kefil istemesi manidar - X
Esnafa kefil olması gereken birliğin kefil istemesi manidar

26 ŞUBAT 2015- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, TESKOMB heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, "Türkiye’mizin geçtiğimiz 12 yılda yaşadığı büyük dönüşümü en iyi esnaf ve sanatkarımızın değerlendireceğine inanıyorum. Eskiden devletin kredi yardımından 1 yılda 63 bin kişi yararlanabiliyordu. Şimdi ise 308 bin kişi yararlanabiliyor. 2015 yılı için bütçeye 750 bin TL sübvansiyon rakamı konuldu bununla esnaf ve sanatkarımız 16 milyon TL civarında kredi kullanabilecek." olduğuna vurgu yaptı. Geçmişte daha düşük rakamlar da ve %47 ile kredi alabilen esnaf şimdi % 4-5 faiz ile 150 bin TL’ye kadar kredi alabilmektedir. Bunlar elhak doğrudur. Ancak ortada önemli bir sorun vardır. Bu sorun devam ettiği sürece küçük esnaf diye tabir edilen bakkal, manav, kasap, berber, marangoz, demirci, tuhafiyeci ve atölyeciler gayrimenkul teminatı veremediklerinden dolayı kredi alamamaktadır. Kredi kooperatifleri esnaf’a kredi vermede yardımcı olmaları gerekirken işi yokuşa sürüyorlar. 15-20 bin TL kredi için teminat istemek ’olmaz’ demenin başka bir yoludur. Ayrıca esnaf kooperatifleri bankadan alınacak krediye kefil oluyorsa kendileri neden kefil istiyorlar?

Haberin Devamı

KOBİDER: İç Güvenlik Paketi için verilen mücadele AVM yasasına neden gösterilmedi - X

19.02.2015- KOBİDER/ÖZGENÇ: AVM yasası iç güvenlik paketinden daha mı az değerliydi? Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Hükümetin "İç Güvenlik Paketi"ne karşı can siper hane direniş yapanları maalesef AVM yasasında göremedik.

ÖZGENÇ: Büyük Türkiye olabilmek için başkanlık sistemi şart - X
ÖZGENÇ: Büyük Türkiye olabilmek için başkanlık sistemi şart

03.02.2015- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, son günlerde sıkça tartışılan başkanlık sistemi modelinin dernek olarak gerekli olduğunu düşünüyoruz. Parlamenter sistemde çok başlılık yerine tek başlılığın ülkemiz açısından daha faydalı olacağı kanaatindeyiz.

KOBİDER: İşbirliği ve Güç Birliği için sadece para desteği yetmez - X
KOBİDER: İşbirliği ve Güç Birliği için sadece para desteği yetmez

30 OCAK 2015- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB’in düzenlediği ödül töreninde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bütün sathına yayılan bütün kobilerimize seslenerek. 2023 hedeflerine yürürken en büyük güven ve destek kaynağının KOBİ’ler olduğunu söyledi.

KOBİDER: Tüketicinin Cayma Hakkı Esnafın Zararına Olmamalı - X
KOBİDER: Tüketicinin Cayma Hakkı Esnafın Zararına Olmamalı

17.01.2015- TAKSİTLE SATIŞ SÖZLEŞMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK REVİZE EDİLMELİ. AKSİ HALDE CAYMA HAKKI MÜŞTERİ- ESNAF KAVGASINA DÖNER. TÜKETİCİYE CAYMA HAKKI TANIYOR AMA KULLANILMIŞ MALI İADE ALACAK OLAN ESNAFIN DURUMU NE OLACAK?

KOBİDER: Perakende Ticaretin Düzenlenmesinde Küçük Esnafın Dostu Kim? - X
KOBİDER: Perakende Ticaretin Düzenlenmesinde Küçük Esnafın Dostu Kim?

13 OCAK 2015- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 16 yıl önce başlayan ve 10 yılı aşkın süredir çıkması dört gözle beklenen, deyim yerindeyse yılan hikayesine dönen alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, geçen Aralık ayında TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi. Bugün itibari ile Genel Kurul'da alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaret Yasa Tasarısı ele alınacak.

KOBİDER: Mecliste konu ve önemine göre komisyon kurulmamalı - X
KOBİDER: Mecliste konu ve önemine göre komisyon kurulmamalı

06.01.2015- KOBİDER BAŞKANI NURETTİN ÖZGENÇ: "YENİ ANAYASA KONUSUNDA EŞİT ÜYE, 4 BAKAN KONUSUNDA İSE PARTİLERİN VEKİL SAYISINA GÖRE KOMİSYON KURULMASI HAKKANİYETE AYKIRIDIR."

Haberin Devamı

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Sitemize İlan Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz.