KOBİDER/ÖZGENÇ : Kuyumcular yeterince temsil edilemiyor - X
KOBİDER/ÖZGENÇ : Kuyumcular yeterince temsil edilemiyor

18.08.2013- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Altın fiyatının son iki yılın en düşük fiyatını görmesi doğal olarak kuyumcuları hareketlendirdi. Parası olan, borcunu kapatmak isteyen veya yatırım amaçlı altın almak isteyenler kuyumcularda bi hayli yoğunluk oluşturdu. Altın, son dönemde düşüş trendine girerken Darphane'den gelen grev haberi, fiyatları yükseltti. Grev nedeniyle Çeyrek altın 20, Cumhuriyet altını 35 lira daha pahalı satılmaktadır. Özellikle ziynet çeyrek, ziynet yarım, ziynet tam ve cumhuriyet altını gibi sarrafiye ürünlerin talebinde ciddi anlamda sıkıntılar yaşanırken fiyatlarda suni artışlar söz konusudur. Örneğin günümüz itibari ile piyasada yeterli miktarda sarrafiye ürün bulunmadığından dolayı işçilik fiyatları tavan yapmaktadır....

KOBİDER’in Girişimiyle, Trabzon ile Gümüşhane Yaylaları Birbirine Bağlandı - X
KOBİDER’in Girişimiyle, Trabzon ile Gümüşhane Yaylaları Birbirine Bağlandı

15.08.2013- Trabzon ile Gümüşhane Yaylaları Birbirine Bağlandı KOBİDER öncülüğündeki Trabzon Araklı Yeşilköy köyü heyeti uzun yıllardır çözülemeyen yaylaları birbirine bağlayacak olan bağlantı yolunun yapımında büyük katkıları olan Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe’yi geçen günlerde makamında ziyaret ederek teşekkür dileklerini sundular.

Haberin Devamı

KOBİDER: MISIR’da bir millet katlediliyor, Dünya bu duruma seyirci kalmamalı - X
KOBİDER: MISIR’da bir millet katlediliyor, Dünya bu duruma seyirci kalmamalı

*KOBİDER OLARAK TÜM DÜNYA MÜSLÜMANLARINI BU KATLİAMA KARŞI DURMAYA, İŞLENEN VAHŞİCİNAYETLERİ DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ… *DİKTATÖR SİSİ ORDUSU HEDEF GÖZETMEKSİZİN; SİVİL, SİLAHSIZ, MASUM MISIR HALKININ ÜZERİNE ATEŞ AÇTIRIYOR… *MISIR YÖNETİMİNİ ELE GEÇİREN CUNTANIN HER GÜN YENİ BİR KATLİAMLAR YAPMAKTA VE ADEVİYYE MEYDANI’NDA SİVİL HALKI ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN KURŞUNLADIĞI BİLİNİYOR. * 3000’DEN FAZLA MASUM HALK KURŞUNLANARAK KATLEDİLDİ,10000 FAZLA YARALI OLDUĞU BELİRTİLİYOR.. * MISIRDA YAŞANAN KATLİAM BU İNSANLARIN SADECE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMASINDAN KAYNAKLANIYOR…

KOBİDER: 2.5 milyon esnafa verilecek kredi
KOBİDER: 2.5 milyon esnafa verilecek kredi "cansuyu" olacaktır

30 Temmuz 2013- KOBİDER: 2.5 milyon esnafa verilecek kredi "cansuyu" olacaktır Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Hükümetin Ramazan bayramı öncesinde 2.5 milyon esnafa düşük faizli kredi verilecek olması ve istihdam için ek teşvikler çıkarılacak olması ve üretimin artırılması için bürokratik engellerin hızlı bir şekilde ortadan kaldırılması için düzenleme yapılacak olması sevindirici bir gelişmedir.

Haberin Devamı

KOBİDER/ÖZGENÇ: TRABZON AYASOFYA CAMİİ AÇILDI, DARISI BÜYÜK AYASOFYA’NIN BAŞINA - X
KOBİDER/ÖZGENÇ: TRABZON AYASOFYA CAMİİ AÇILDI, DARISI BÜYÜK AYASOFYA’NIN BAŞINA

07.06.2013- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Trabzon'da bir süredir vatandaşlar arasında kulaktan kulağa dolaşan Ayasofya Cami'nin ibadete açılması tartışmaları gerçek oldu. Ayasofya, 52 yıl aradan sonra cami olarak yeniden ibadete açıldı. Bundan çok mutluyuz ve gururluyuz. Mutluyuz, çünkü tarihi mirasımızın güvencesi olan eserlere destek oluyor, sahip çıkıyoruz. Zira KOBİDER olarak biz sosyal sorumluluk anlayışı ile hareket eden bir kuruluş olarak, bugüne kadar özellikle Trabzon Ayasofya'nın eskiden olduğu gibi tekrar camiye çevrilmesi yönünde sürekli destek verdik. Bu desteğimiz hala da devam etmekte.

Haberin Devamı

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç:
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç: "Kaygılı" değil umutluyuz

29 Haziran 2013 Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Türkiye'de Gezi Parkı bahanesiyle ortamı gerginleştirenler ne ilginçtir ki; günümüzde gazetelere " KAYGILIYIZ " şeklinde ilan vermişler. Esasen halkımızda bu kişilerin sanatçı kisvesi altında yaptıkları militan vari hareketlerden ve ideolojik düşüncelerini topluma dayatmalarından kaygı ve endişe duymaktadır. Zira sanatçı sanatı ile anılır. Halkı ayaklandırmaya teşvik etmeye öncülük etmek sanat ile ne zamandan beri bağdaşır oldu. Yine belirtildiği gibi ortada sanatçı ve sanatçıyı değersizleştirme, hedef gösterme, itibarsızlaştırma, suçlama, baskı altına alınma yok, kerameti kendinden menkul malum kişilerin yani kendilerini sanatçı diye takdim eden isimlerin ideolojilerini empoze etmeleri var. Ülkemizde öfke ve nefret korkusu yok, siyasi iradeye karşı hazımsızlık var

KOBİDER: Karaborsa sarrafiye altın satışı önlenmeli  - X
KOBİDER: Karaborsa sarrafiye altın satışı önlenmeli

29 Haziran 2013- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Altın fiyatının son iki yılın en düşük fiyatını görmesi doğal olarak kuyumcuları hareketlendirdi. Parası olan, borcunu kapatmak isteyen veya yatırım amaçlı altın almak isteyenler kuyumcularda bi hayli yoğunluk oluşturdu. Fakat özellikle ziynet çeyrek, ziynet yarım, ziynet tam ve cumhuriyet altını gibi sarrafiye ürünlerin talebinde ciddi anlamda sıkıntılar yaşanırken fiyatlarda suni artışlar söz konusudur. Örneğin günümüz itibari ile piyasada yeterli miktarda sarrafiye ürün bulunmadığından dolayı işçilik fiyatları tavan yapmaktadır....

KOBİDER: Dükkan ve esnaf enflasyonu önlenmeli - X
KOBİDER: Dükkan ve esnaf enflasyonu önlenmeli

KOBİDER/ÖZGENÇ: Dükkân açmanın bir standardı olmalı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Her önüne gelenin ticaretle uğraşması doğru değildir. Zira Ülkemizde yeni bir sektör doğduğunda veya mevcut bir sektörde işlerin iyi olması halinde onları gören yan komşusu, karşı esnaf veya farklı sektörlerde iş yapan pek çok kişi aynı işi yapmaya başlıyor. Artık her önüne gelenin ‘Bir dükkan açarım, sonra da geçinir, gideriz’ diyebileceği değil, daha bilimsel verilere dayalı, daha düzgün işlerin olabileceği bir ticaret hayatı daha isabetli olacaktır. Türkiye'de birçok şeyin standardı varken dükkan açmanın da bir kuralı kaidesi olmalı. Maalesef mevcut yasaya göre, isteyen istediği yere istediği dükkanı açabiliyor. Günümüzde hangi meslek popüler ise herkes o mesleğe hücum ediyor. Bakkal sahibi dükkanı kapatıyor cep telefonu işine giriyor, nalbur işini değiştiriyor kuyumcu oluyor tutmuyorsa yine kapatıyor başka mesleğe geçiyor. Bu böyle olmamalı herkes mesleğini yapmalı. Nasıl ki; geçimini sağlamak amacıyla taksi veya minibüs alan biri istediği yerde yolcu taşıyamıyorsa istediği yerde de dükkan açamamalı. Korsan taksi için çıkarılan kanuni düzenlemeden hareketle dükkan açma konusunda yapılacak bir düzenlemeyle mevcut durum sona erdirilmeli. Bir sektör koruma altına alınırken diğerlerine farklı davranılmamalı.

KOBİDER Başkanı Özgenç: Gezi Park Eylemleri Ekonomiye Zarar Veriyor - X
KOBİDER Başkanı Özgenç: Gezi Park Eylemleri Ekonomiye Zarar Veriyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Gezi Park eylemleri ekonomiye zarar verdiğini söyledi. Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı'ndaki ağaçlar gerekçe gösterilerek başlatılan eyleminin arkasında yatan nedenlerin iyi araştırılması gerektiğini vurguladı. Demokratik hak düşüncesiyle masumane başlatılan eylemin daha sonra yurdun dört bir yanına yayılmak istenmesinin amacının farklı olduğu savunan Özgenç, "Esasen bu olayların arkasında yatan temel sorun, sandıkta elde edilemeyeni kargaşa çıkararak elde etmek olduğu anlaşılıyor. Halkın huzur ve sükünu Bozan, kamu malına zarar veren, ortalığı savaş alanına çeviren, esnafın camını çerçevesini indiren, mal satmasını engelleyen sorumsuz kişilerin yaptığı kanunsuz eylemin arkasında bazı güçlerin olduğu kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

KOBİDER/ÖZGENÇ: IMF tamam, KOBİ kredileri ne zaman? - X
KOBİDER/ÖZGENÇ: IMF tamam, KOBİ kredileri ne zaman?

KOBİDER/ÖZGENÇ: IMF tamam, KOBİ kredileri ne zaman? Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği süre zarfında Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun son taksiti ödendi. 300 bin KOBİ kredi bekliyor 2011 yılında 100 bin KOBİ için 50 bin lira üst limitli paket açıklanmıştı aradan 3 yıla yakın bir zaman geçti bu krediler hala verilemedi. Her yıl için 100 bin KOBİ'ye kredi faizli desteklemelerin verileceğini düşündüğümüzde bu yıl dahil olmak üzere 300 bin KOBİ kredi bekliyor olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Haberin Devamı

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Sitemize İlan Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz.