Telekomünikasyon ve  kuyum sektörüne haksızlık edilmemeli - X
Telekomünikasyon ve kuyum sektörüne haksızlık edilmemeli

02.01.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; BDDK'nın banka kartları ve kredi kartları kanunu ve kanuna ilişkin düzenlemeler yapılmasına ilişkin yayınladığı yönetmelikte " ... kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimler de taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz.” maddesi yer almaktadır....

KOBİDER: HSYK açıklaması sonrası piyasalar tedirgin - X
KOBİDER: HSYK açıklaması sonrası piyasalar tedirgin

İstanbul, 28 Aralık 2013--- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç: 17 Aralık operasyonuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olumsuz açıklamalar maalesef piyasaları tedirgin ediyor. Keza 17 Aralık operasyonunun ardından siyasi tedirginliği tırmandırıcı nitelikte bir açıklama yapılmasının ardından tarihi rekor seviyelere yükselen dolar/TL 2.15’i gördü. İş dünyası tarafından ’siyasete müdahale’ olarak nitelenen KOBİDER olarak bizimde aynı kanaatte olduğumuz 17 Aralık operasyonu ve gelişmeler üzerine yapılan olumsuz açıklamalar sonrasında kur habire yükseliyor ve bu durumda piyasaları haliyle tedirgin ediyor. Euro ve Dolar’ın inanılmaz yükselişi vatandaşı doğal olarak kaygılandırıyor. Amerikan Doları’nın 2,15 lirayı aşarak tarihi zirveye ulaşması piyasalarda bu yükselişin ne kadar daha süreceği sorusunu ortaya çıkardı.

KOBİDER Başkanından Çağlayan, Güler ve Bayraktar’a ’Geçmiş Olsun’ Mektubu - X
KOBİDER Başkanından Çağlayan, Güler ve Bayraktar’a ’Geçmiş Olsun’ Mektubu

25 Aralık 2013- KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, 17 Aralık operasyonu ile oğulları tutuklanan ve yürütülen soruşturmanın selameti acısından görevlerinden istifa eden Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler ve soruşturmada oğlunun adı geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a 'Geçmiş Olsun' mektubu gönderdi...

Küçük balık büyük balığa yem oldu - X
Küçük balık büyük balığa yem oldu

18.12.2013 Küçük esnaf AVM'lere yem edildi - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, artılarıyla eksileriyle 2013 yılı bir kaç sektör hariç KOBİ'ler açısından iyi geçmemiştir. Başta perakende sektörü olmak üzere küçük esnaf diye tabir edilen kesim bırakın para kazanmayı mevcudu dahi koruyamamıştır. Reel sektör temsilcileri olarak, ülkemizin refah ve zenginlik seviyesini ve istihdama olan katkımızı artırmak istiyoruz. Türkiye son yıllarda bir çok alanda çok büyük işler yaptı, çok büyük mesafeler kat etti. Mesela inşaat ile alışveriş merkezleri, büyük mağazalar ve zincir mağazalar konularında adeta çağ atladı! Ancak aynı büyümeyi mikro ekonomide yaşayamadık böyle olmasına rağmen yinede iyimser bir tablo çizmek istiyoruz. Her ne kadar KOBİ'ler hak ettikleri destekleri göremese de yeni yılda beklenti içerisinde olduğumuzu tekraren ifade ediyoruz.

KOBİDER: Yeni Silah Kanunu Tasarısı Meclis Gündemine getirilmeli - X
KOBİDER: Yeni Silah Kanunu Tasarısı Meclis Gündemine getirilmeli

08.12.2013 -- KOBİDER: Yeni Silah Kanunu Tasarısı bir an önce yasalaşmalı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun"da köklü değişiklikler öngören tasarı taslağı hazırladığı biliniyor. İçişler Bakanı Muammer Güler'in talimatıyla hazırlanan Silah Kanunu Tasarısı TBMM İçişleri Komisyonu tarafından alt komisyona gönderildiğini biliniyor. Halen alt komisyonda olduğunu bildiğimiz Silah Kanunu Tasarısı'nın burada görüşülüp tasarı ve tekliflerin olgunlaştırılması yönünde daha detaylı ve teknik çalışma yapıldıktan sonra bir an önce TBMM genel kuruluna sunulmalı....

KOBİDER: Yeni Anayasa savsaklanmamalı - X
KOBİDER: Yeni Anayasa savsaklanmamalı

19.11.2013 KOBİDER: Yeni Anayasa Türkiye’nin olmazsa olmazıdır Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Son 10 yılda önemli adımlar atan Türkiye her ne hikmetse Yeni Anayasa’yı yapamıyor. Bu hususta en gayretli ismin Meclis Başkanı Cemil Çiçek olduğu görülüyor. Böylesine elzem bir konuda hükümet üzerine düşen görev için adım atsa da süreci gerektiği kadar hızlandırmadığı anlaşılıyor. Diğer siyasi parti temsilcileri de yeni anayasadan yana olduklarını belirtiyorlar ama iş yapmaya gelince "şu madde olmaz bu maddeye dokunulmaz" deyip yokuş yapıyorlar. Yeni Anayasa konusunda herkesi samimi olmaya davet ediyoruz. Halkı oyalamanın, süreci tıkamanın ve yapılıyor gözüküp de bir şey yapmamanın kimseye faydası olmaz.

BAŞKAN ÖZGENǒTEN 10 KASIM MESAJI - X
BAŞKAN ÖZGENǒTEN 10 KASIM MESAJI

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in vefatının 75. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özgenç, mesajında, Türk milletinin yakın tarihte yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birinin de cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olduğunu belirtti. Gazi Mustafa Kemal'in askeri ve siyasi başarıları, eserleri ve ileri görüşlülüğü ile tarihimizin akışını değiştiren, milletimizin yetiştirdiği önemli bir lider olduğunu ifade eden KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, “ vefatının 75. yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı. Başkan Özgenç mesajında şu görüşlere yer verdi: “10 Kasım, Gazi'nin “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünü bizlere bir kez daha hatırlıyor. Gerçekleştirdiği atılımlarla halkımızın övgüsünü kazanan Gazi Mustafa Kemal; askeri ve siyasi başarıları ile Cumhuriyetimize şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal'i vefatının 75. yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KOBİDER: Üretici bakkaldan kazandığı parayı, ’markete raf parası’ olarak vermemeli - X

08.11.2013 Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, AVM’ler karşısında korumasız kalan küçük esnaf ve sanatkarı ilgilendiren bir yerde perakende ticaretin Anayasası sayılabilecek yasa tasarısının bunca zamandan beri anlaşılması güç nedenlerden dolayı çıkmaması yüzünden sıkıntılı günler geçiren KOBİ ölçeğindeki işletmeler büyük marketlerin ezici baskıları altından zor durumda kalmaktadır. Son 10 yıldır hızlı bir gelişim seyri izleyen perakende sektöründe alışveriş merkezleri, büyük mağaza ve zincir mağaza sayılarındaki artış bir yanda ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlarken, diğer yandan da ekonomik, rekabetsel sorunlar yaratmaktadır. Keza yaşanan bu süreç, perakende sektöründeki üretici ve tedarikçi ile KOBİ niteliğindeki küçük işletmeler için pazar kaybı ve piyasada tutunma sorunlarını da beraberinde getirmiştir...

KOBİDER: Türkiye’de başörtüsü sorun olmaktan çıkmıştır! - X
KOBİDER: Türkiye’de başörtüsü sorun olmaktan çıkmıştır!

31 Ekim 2013 Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Kadın milletvekillerinin Meclis'teki temsil ve görevlerini inançlarına uygun olarak başörtüsüyle gerçekleştirebilmelerinin, Türkiye'nin son 10 yılda demokratikleşme ve normalleşme açısından kat ettiği mesafenin bir göstergesidir.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu KOBİDER’i ziyaret etti - X
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu KOBİDER’i ziyaret etti

30 Ekim 2013 İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği'ne (KOBİDER) nezaket ziyaretinde bulundu. KOBİDER'i ziyaret eden Vali Mutlu Başkan Nurettin Özgenç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

GENEL KURUL İLANI
KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELER DERNEĞİ (KOBİDER) YÖNETİM KURULUNDAN DUYURU

Derneğimizin Olağan Genel Kurul toplantısı 26.03.2018 saat 14.00 de (Yurt Sokak No 41/1 Çağlayan’daki Dernek Merkezi’nde aşağıda yazılı gündeme göre yapılacaktır.
Belirtilen gün çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı 09.04.2018 günü aynı gündemle, aynı yer ve saatte nisapsız olarak yapılacaktır.
Sayın üyelerin toplantıya katılmaları saygı ile rica olunur.
YÖNETİM KURULU ADINA
Başkan Nurettin Özgenç

GÜNDEM

1 – Açılış ve yoklama,
2 – Kongre Başkanlık Divanı seçimi,
3 – Saygı duruşu,
4 – Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi,
5 – Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ayrı ayrı ibrası,
6 – Tahmini bütçenin görüşülerek onaylanması,
7 – Yeni Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi,
8 – Dilekler ve temenniler,

Sitemize İlan Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz.

“Kamuda işler yetişmiyor, mesai kesintisiz olsun”
KOBİDER olarak önerimiz; Kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma saatleri öğle tatili kaldırılarak, 10.00-16.00 olarak kesintisiz olsun.”

KOBİDER Başkanı Özgenç: Esnafa destek olumlu ama yetersiz
12.03.2021- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç; başta ekonomi çevreleri olmak üzere hemen hemen herkesin heyecanla beklediği ekonomi reform düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu.

KOBİDER: Kamu bankalarının ödemeleri ertelemesi işletmelere nefes aldıracak
23.03.2020- KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç: - "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin ardından kamu bankalarının destek paketlerini devreye alması esnaf ve KOBİ’ler açısından fevkalade olumlu bir gelişme" - "Doğal gaz, elektrik ve su gibi zorunlu gider faturaları 2-3 ay ertelenmeli veya diğer aylara taksitler halinde ötelenmeli"

Hastane Derindere İstanbul’un kalbinin attığı Maslak, Levent, Mecidiyeköy gibi ana arterlere yakın konumu ile hızla gelişmekte olan Kağıthane ilçesinde bölgenin en büyük ve donanımlı özel sağlık kuruluşu olarak 2015 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Hasta odaklı hizmet anlayışı, multidisipliner tedavi yaklaşımı ile yaşamın her döneminde ihtiyaç duyulabilecek her türlü sağlık hizmetini profesyonel kadrosuyla sunan hastanemiz 10.000 m2 kapalı alan üzerine inşa edilmiştir. NURETTİN kuyumculuk 22 Ayar Mega Model Bilezikler 1970’li yıllardan bu yana faaliyet gösterdiği her alanda kurumsal ve güvenilir hizmet anlayışıyla fark yaratan Derindere Grubu, sağlık sektöründeki yeni yatırımı Hastane Derindere ile tıbbi ve etik ilkelerden ödün vermeyen, hasta haklarına saygılı, uluslararası kalite standartlarında bir hizmet yapısı hedeflemektedir. NADİR, özelde müşterilerinin ve çalışanlarının, genelde ülkemizin ve insanlığın refah ve mutluluğu için;

İnsani ve toplumsal değerleri,
Ekonomik sürdürülebilirliği,
Sürekli gelişme anlayışını,
Yalnız yasal değil, aynı zamanda etik bir zorunluluk olarak çevre korumayı,
Müşteri hoşnutluğunu,
En yeni teknolojilerden yararlanmayı,
Modern işletme kültürünü

esas alarak Türkiye kuyum sektörüne en hızlı ve en çağdaş hizmeti vermeyi, giderek artan kapasitesiyle ulusal düzeydeki liderliğinin yanı sıra uluslararası düzeyde lider işletmelerden biri olmayı kendisine hedef edinmiştir.

NADİR, soy metal geri kazanım ve rafinasyonunda uzmanlaşmış, özgün birikimlere sahip nitelikli yönetici ve teknik personeli, modern çağın gerektirdiği binaları, proses altyapısı ve laboratuvar olanakları ile alanında uluslararası teknolojik düzeye ulaşmış, Türkiye’nin lider soy metal geri kazanım ve rafinasyon tesisi olma özelliğine sahip ve onu koruyarak geleceğe taşımak üzere sürekli gelişme vizyonu ile bütünleşmiş bir anlayışın temsilcisidir.

NADİR‘e varolan özelliklerini kazandıran yapıtaşlarıdır.