KOBİDER: Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarı sürdürmeli - X
KOBİDER: Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarı sürdürmeli

07.08.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanı adayları kesinleşti bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 aday bulunmaktadır. AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterirken, CHP ve MHP ile birine zıt görüşte olduğu binen birtakım marjinal partiler Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde anlaştı. Son olarak Selahattin Demirtaş, BDP / HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı.

KOBİDER: Bedelli Askerlik Netleştirilmeli  - X
KOBİDER: Bedelli Askerlik Netleştirilmeli

02.08.2014- KOBİDER Başkanı Özgenç: Bedelli Askerlik Konusu Netleştirilmeli.. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik açıklaması bekleyenleri haylice heyecanlandırdı ve bedelli askerlik bekleyen on binlerce gencin umutlarını artırdığı için bedelli askerlik yasasının yakın bir zaman da çıkması arzulanıyor.

KOBİDER: Trabzon-Erzincan Demiryolu hayal mi oluyor? - X
KOBİDER: Trabzon-Erzincan Demiryolu hayal mi oluyor?

26.07.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul, yüksek hızlı tren sevincini yaşıyor. Türkiye dünyanın 8’inci, Avrupa’nın 6’ncı yüksek hızlı tren ülkesi olmanın sevincini, gururunu yaşıyor. Başbakan Erdoğan, bugün sadece yüksek hızlı tren hattının sevincini yaşamakla kalmadıklarını, aynı zamanda başkentleri demir ağlarla buluşturduklarını ifade etti.

Soru önergesi verebilecek MİLLETVEKİLLERİ aranıyor. - X
Soru önergesi verebilecek MİLLETVEKİLLERİ aranıyor.

Değerli TBMM Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na hükümetin hazırladığı ancak 2 dönemdir Mecliste bekletilen "Yeni Silah Yasa Tasarısı" nın akıbeti hakkında soru önergesi verebilecek MİLLETVEKİLLERİ aranıyor.

KOBİDER, SİLAH YASASI DA TORBA YASAYA EKLENMELİ - X
KOBİDER, SİLAH YASASI DA TORBA YASAYA EKLENMELİ

18.07.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın genel kurul görüşmelerine başlandı. Ancak Plan ve Bütçe Komisyonu’na 61 madde olarak gelen ve 38 günlük görüşmelerin ardından önergelerle birlikte 148 madde olan torba yasaya bilinmeyen nedenler ile 5 yıla yakın bir zamandan beri meclis raflarında bekletilen yeni silah yasasının da torba yasaya eklenmesi gerekir. Zira devletin torba kanun diye adlandırılan ve yakın bir tarihte yasalaşacak olan uygulamaları kolaylaştıracak bir takım düzenlemeleri de torba yasa kapsamına alıp pürüzlerin temizlenmesi noktasında önemli çalışmalar yapılmaktadır. Ancak yıllardan beri çıktı çıkacak derken bi türlü çıkamayan silah yasa tasarısının bekletilmesi zihinleri bulandırmaktadır. Zira geçen dönem Meclis'teki yoğun gündem nedeniyle görüşülmediği için kadük hale gelen "Yeni Silah Kanunu Tasarısı" meclis gündemine sunulmalı, içişleri komisyonunda görüşülerek torba yasaya eklenmeli. "Yeni silah yasa tasarısı" torbaya sığmıyor mu?

KOBİDER/ÖZGENÇ: Hükümet KOBİ’lere verdiği sözü tutmalı - X
KOBİDER/ÖZGENÇ: Hükümet KOBİ’lere verdiği sözü tutmalı

KOBİDER/ÖZGENÇ: Esnaf ve KOBİ'lere verilen söz yerine getirilmeli Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’de KOBİ tanımına giren kayıtlı 3,5 milyona yakın işletmenin olduğu biliniyor. Bunların çoğu mikro ve küçük işletmelerden oluşuyor. Ancak KOBİ’lerin kredilerden aldığı payın oranı geçmiş yıllara göre artış gösterse de hak etiği düzeye çıkamamıştır. Ekonomilerin başarısı, sadece büyük firmanın varlığı ile ölçülmemeli. Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ'ler de hatırlanmalı. Keza KOBİ'ler hükümetin sunduğu destek ve teşviklerden yeterince yararlanamıyor, mali destek ve teşvikler genellikle büyük yatırımlara yönlendiriliyor.

KOBİDER: Hükümet yasa tasarısına sahip çıkmalı - X
KOBİDER: Hükümet yasa tasarısına sahip çıkmalı

KOBİDER: Hükümet yasa tasarısına sahip çıkmalı KOBİDER: Hükümete yasa tasarısına sahip çık çağrısı yapıyoruz. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Yeni silah yasası daha fazla bekletilmeden çıkarılmalıdır. 60.Hükümet tarafından hazırlanıp TBMM’ye gönderilen silah ruhsatlarını yeniden düzenleyen Yeni silah kanunu tasarısı neden çıkmıyor? Yasasının çıkmamasının nedeni ’tepki alırız’ endişesi mi? Hükümet kendi hazırladığı düzenlemeye sahip çıkmalı. Ayrıca iktidar ve muhalefet partilerine tekrar sesleniyoruz: Yeni silah kanun tasarısı için adım atmak için daha fazla beklemeyin çağrısı yapıyoruz.

KOBİDER, ’Çatı aday’ diye halk çıkmaz yola yönlendirilmemeli - X
KOBİDER, ’Çatı aday’ diye halk çıkmaz yola yönlendirilmemeli

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanı adayı politikacı olmalı ayrıca halkın iradesine rota çizilmemeli. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bazı parti liderleri sivil oluşumlara ve siyasi partilere ziyaretler yapıyor. Yeni Cumhurbaşkanını halk seçecek olduğuna göre siyasi partilerdeki bu telaş niye?

KOBİDER, AYASOFYA VAKIF MALIDIR AMACINA UYGUN KULLANILMALI - X
KOBİDER, AYASOFYA VAKIF MALIDIR AMACINA UYGUN KULLANILMALI

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul’un fethinin 561. yıldönümü olan 29 Mayıs’ta fethin sembolü olan Ayasofya camiye dönüştürülerek vakfiyesine uygun olarak ibadete açılmalı. Azınlık vakıflarının mallarının iadesi kararı yönünde atılan adım tarihi adımdır, ümit ederiz ki Ayasofya içinde örnek olur. Fethin sembolü ve cami statüsünde iken yapılan değişiklik ile Ayasofya’nın müze olarak kullanılması en hafif tabirle vakfiye sahibine saygısızlıktır. İstanbul’u fetheden, vakfiyesini kuran, ilelebet açık olacak diyen Fatih Sultan Mehmed’in yüzüne bakar hale gelebilmek için vakfiyesinin amacına uygun hale getirilmesi lazım.

ÖZGENÇ: Minibüsçü hakkını aradı kuyumcu umursamadı - X
ÖZGENÇ: Minibüsçü hakkını aradı kuyumcu umursamadı

24.05.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Esenler-Topkapı minibüs hattında çalışan minibüs esnafı Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde kontak kapattı.Metro ve metrobüsün hizmete alınmasıyla mağdur olduklarını dile getiren Esenler Topkapı hattında hizmet veren minibüsçülerin, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları eylem sonucu istediklerini alarak eyleme son verdiler.BDDK’nın kuyum alışverişine kredi kartına taksit yasağı getirmesiyle perakendeci kuyum esnafı mağdur edilmiştir. Kuyum esnafının kalmış olduğu haksız durum karşında tepkisiz kalan sektörün birinci derecedeki tarafları olan bazı toptancı ve perakendeci kuyumcuların vurdumduymaz hali ise merak konusudur!Kuyumculukta yaşanan sorunun çözümü noktasında; elbette BDDK dahil resmi makamlar nezdinde ter türlü yasal girişimlerde bulunulmalı. Bu bağlamda yapılan girişimlerden ve görüşmelerden sektör açısından bugüne kadar olumlu bir sonuç çıkmadığına göre demokratik bir hakkın gereği olarak protesto mekanizması devreye sokulmalı. Bu konuda yeterli çoğunluk sağlanarak, gerekirse kuyumcular Kapalıçarşı dahil semtlerde kepenk kapatarak tam manasıyla etkili bir protesto ile karara tepki gösterilmeli.

Haberin Devamı

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Sitemize İlan Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz.