KOBİDER/ÖZGENÇ: Hükümet KOBİ’lere verdiği sözü tutmalı - X
KOBİDER/ÖZGENÇ: Hükümet KOBİ’lere verdiği sözü tutmalı

KOBİDER/ÖZGENÇ: Esnaf ve KOBİ'lere verilen söz yerine getirilmeli Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’de KOBİ tanımına giren kayıtlı 3,5 milyona yakın işletmenin olduğu biliniyor. Bunların çoğu mikro ve küçük işletmelerden oluşuyor. Ancak KOBİ’lerin kredilerden aldığı payın oranı geçmiş yıllara göre artış gösterse de hak etiği düzeye çıkamamıştır. Ekonomilerin başarısı, sadece büyük firmanın varlığı ile ölçülmemeli. Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ'ler de hatırlanmalı. Keza KOBİ'ler hükümetin sunduğu destek ve teşviklerden yeterince yararlanamıyor, mali destek ve teşvikler genellikle büyük yatırımlara yönlendiriliyor.

KOBİDER: Hükümet yasa tasarısına sahip çıkmalı - X
KOBİDER: Hükümet yasa tasarısına sahip çıkmalı

KOBİDER: Hükümet yasa tasarısına sahip çıkmalı KOBİDER: Hükümete yasa tasarısına sahip çık çağrısı yapıyoruz. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Yeni silah yasası daha fazla bekletilmeden çıkarılmalıdır. 60.Hükümet tarafından hazırlanıp TBMM’ye gönderilen silah ruhsatlarını yeniden düzenleyen Yeni silah kanunu tasarısı neden çıkmıyor? Yasasının çıkmamasının nedeni ’tepki alırız’ endişesi mi? Hükümet kendi hazırladığı düzenlemeye sahip çıkmalı. Ayrıca iktidar ve muhalefet partilerine tekrar sesleniyoruz: Yeni silah kanun tasarısı için adım atmak için daha fazla beklemeyin çağrısı yapıyoruz.

KOBİDER, ’Çatı aday’ diye halk çıkmaz yola yönlendirilmemeli - X
KOBİDER, ’Çatı aday’ diye halk çıkmaz yola yönlendirilmemeli

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanı adayı politikacı olmalı ayrıca halkın iradesine rota çizilmemeli. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bazı parti liderleri sivil oluşumlara ve siyasi partilere ziyaretler yapıyor. Yeni Cumhurbaşkanını halk seçecek olduğuna göre siyasi partilerdeki bu telaş niye?

KOBİDER, AYASOFYA VAKIF MALIDIR AMACINA UYGUN KULLANILMALI - X
KOBİDER, AYASOFYA VAKIF MALIDIR AMACINA UYGUN KULLANILMALI

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul’un fethinin 561. yıldönümü olan 29 Mayıs’ta fethin sembolü olan Ayasofya camiye dönüştürülerek vakfiyesine uygun olarak ibadete açılmalı. Azınlık vakıflarının mallarının iadesi kararı yönünde atılan adım tarihi adımdır, ümit ederiz ki Ayasofya içinde örnek olur. Fethin sembolü ve cami statüsünde iken yapılan değişiklik ile Ayasofya’nın müze olarak kullanılması en hafif tabirle vakfiye sahibine saygısızlıktır. İstanbul’u fetheden, vakfiyesini kuran, ilelebet açık olacak diyen Fatih Sultan Mehmed’in yüzüne bakar hale gelebilmek için vakfiyesinin amacına uygun hale getirilmesi lazım.

ÖZGENÇ: Minibüsçü hakkını aradı kuyumcu umursamadı - X
ÖZGENÇ: Minibüsçü hakkını aradı kuyumcu umursamadı

24.05.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Esenler-Topkapı minibüs hattında çalışan minibüs esnafı Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde kontak kapattı.Metro ve metrobüsün hizmete alınmasıyla mağdur olduklarını dile getiren Esenler Topkapı hattında hizmet veren minibüsçülerin, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları eylem sonucu istediklerini alarak eyleme son verdiler.BDDK’nın kuyum alışverişine kredi kartına taksit yasağı getirmesiyle perakendeci kuyum esnafı mağdur edilmiştir. Kuyum esnafının kalmış olduğu haksız durum karşında tepkisiz kalan sektörün birinci derecedeki tarafları olan bazı toptancı ve perakendeci kuyumcuların vurdumduymaz hali ise merak konusudur!Kuyumculukta yaşanan sorunun çözümü noktasında; elbette BDDK dahil resmi makamlar nezdinde ter türlü yasal girişimlerde bulunulmalı. Bu bağlamda yapılan girişimlerden ve görüşmelerden sektör açısından bugüne kadar olumlu bir sonuç çıkmadığına göre demokratik bir hakkın gereği olarak protesto mekanizması devreye sokulmalı. Bu konuda yeterli çoğunluk sağlanarak, gerekirse kuyumcular Kapalıçarşı dahil semtlerde kepenk kapatarak tam manasıyla etkili bir protesto ile karara tepki gösterilmeli.

BDDK’NIN ALTIN TAKI EŞYASINA TAKSİT SINIRLAMASI HAKSIZLIKTIR - X
BDDK’NIN ALTIN TAKI EŞYASINA TAKSİT SINIRLAMASI HAKSIZLIKTIR

21.05.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’nın kredi kartına taksit yasağı getirmesiyle mağdur olan perakendeci kuyum esnafının kalmış olduğu haksız durum düşündürücüdür Bu durum eşyanın tabiatına aykırı olmakla birlikte ticari hakkaniyete de aykırıdır. Ticari eşitlik gereği bu düzenleme yeniden revize edilmeli. Çünkü evlenecek olan çiftler düğün hazırlığı içerisinde mobilya, beyaz eşya, gelinlik, damatlık ve papyon kravat, nikah şekeri vb. ihtiyaçlarını taksitte alabilecek iken evliliğin vazgeçilmezi ve sembolü olan alyans yüzüklerini taksitle alamamaları düşünülemez bile.

ÖZGENÇ; Soma’da eyleme değil duaya ve desteğe ihtiyaç var - X
ÖZGENÇ; Soma’da eyleme değil duaya ve desteğe ihtiyaç var

17.05.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye 3 gün önce Manisa’dan gelen bir facia haberiyle sarsıldı. Manisa’nın Soma İlçesi’nde özel bir şirkete ait kömür madeninde nedeni tam olarak bilinmeyen büyük bir facia yaşandı. Türkiye’yi yasa boğan olayla ilgili tüm ülke elem ve keder içinde olduğundan vefat edenler için ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilmesine rağmen, Soma maden faciasını yıkıcı emellerine alet etmek isteyen hastalıklı zihinler provokatif hareketler ile kaos oluşturmanın peşinde olukları görülüyor.

TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN - X
TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN

14-05-2014- Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağındaki yangında şu ana kadar 245 işçinin hayatını kaybettiğini 80 kadar yaralı olduğunu ve pek çok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen böylesine elem ve keder verici bir kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralanan madencilerimize acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen maden işçilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini içtenlikle temenni ederiz. KOBİDER Yönetim Kurulu

ÖZGENÇ: Kredi kart sınırlaması ile kuyumculuk sektörü büyük kayıp yaşıyor - X
ÖZGENÇ: Kredi kart sınırlaması ile kuyumculuk sektörü büyük kayıp yaşıyor

13-05-2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, "Kuyumculuk sektöründe satışların yüzde 70’ler civarında kredi kartıyla yapılıyordu. Böyle bir imkanın sektörün elinden alınması satışları ciddi anlamda etkilemiştir. Kredi kartında taksit sınırlaması düzeltilmezse sektör çok büyük kayıp yaşayacaktır. Zira Kuyumculuk sektöründe satışların yüzde 65-70’i kredi kartıyla yapılıyordu. Böyle bir imkanın sektörün elinden alınması satışları ciddi anlamda etkilemektedir. Kuyum sektöründen taksit uygulamasının kaldırılması sektörü zora soktu. Diğer sektörlere 9 taksit uygulama hakkı verilirken kuyum sektörüne böyle bir sınırlama getirilmesi hakkaniyetli değil. Bu sorunun düzeltilmesi gerekir. Taksit sınırlaması konusu düzeltilmezse sektörün çok büyük kayıp yaşayacağı aşikardır. Kredi kartı sınırlamasına sektör tepkisiz kalmıştır.Kuyumcular Edirneli Kıymet teyze kadar olamadılar! Kuyum sektörü ellerindeki kredi kartı taksit imkanları alındı ama kendileri için önem arz eden bu konuda bile adeta kaderlerine razı olup yeterli tepkiyi gösteremediler. BDDK’nın kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalar da taksit sınırlaması getirip "tek çekim"e hapsetmesine sessiz ve tepkisiz kalınmıştır."

DANIŞTAY toplantısı siyasi mesajların verileceği yer değildir - X
DANIŞTAY toplantısı siyasi mesajların verileceği yer değildir

KOBİDER Başkanı ÖZGENÇ: DANIŞTAY toplantısı siyasi mesajların verileceği yer değildir. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü etkinliğinde devletin zirvesini buluşturan toplantıda siyasi arena’da konuşur gibi muhalefet yapılması yakışık olmamıştır. Barolar birliği başkanı siyasi argümanlar ve nitelik ile konuşmamalı. Zira Danıştay toplantısı Cumhurbaşkanı seçimlerinin değerlendirileceği bir yer değildir. Hele hele yargı toplantı salonları siyasi nutuk atılacak ve hükümetlere ayar verilecek yerler olarak görülmemeli.

Haberin Devamı

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Sitemize İlan Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz.