KOBİDER/ÖZGENÇ: TRABZON AYASOFYA CAMİİ AÇILDI, DARISI BÜYÜK AYASOFYA’NIN BAŞINA - X
KOBİDER/ÖZGENÇ: TRABZON AYASOFYA CAMİİ AÇILDI, DARISI BÜYÜK AYASOFYA’NIN BAŞINA

07.06.2013- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Trabzon'da bir süredir vatandaşlar arasında kulaktan kulağa dolaşan Ayasofya Cami'nin ibadete açılması tartışmaları gerçek oldu. Ayasofya, 52 yıl aradan sonra cami olarak yeniden ibadete açıldı. Bundan çok mutluyuz ve gururluyuz. Mutluyuz, çünkü tarihi mirasımızın güvencesi olan eserlere destek oluyor, sahip çıkıyoruz. Zira KOBİDER olarak biz sosyal sorumluluk anlayışı ile hareket eden bir kuruluş olarak, bugüne kadar özellikle Trabzon Ayasofya'nın eskiden olduğu gibi tekrar camiye çevrilmesi yönünde sürekli destek verdik. Bu desteğimiz hala da devam etmekte.

Haberin Devamı

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç:
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç: "Kaygılı" değil umutluyuz

29 Haziran 2013 Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Türkiye'de Gezi Parkı bahanesiyle ortamı gerginleştirenler ne ilginçtir ki; günümüzde gazetelere " KAYGILIYIZ " şeklinde ilan vermişler. Esasen halkımızda bu kişilerin sanatçı kisvesi altında yaptıkları militan vari hareketlerden ve ideolojik düşüncelerini topluma dayatmalarından kaygı ve endişe duymaktadır. Zira sanatçı sanatı ile anılır. Halkı ayaklandırmaya teşvik etmeye öncülük etmek sanat ile ne zamandan beri bağdaşır oldu. Yine belirtildiği gibi ortada sanatçı ve sanatçıyı değersizleştirme, hedef gösterme, itibarsızlaştırma, suçlama, baskı altına alınma yok, kerameti kendinden menkul malum kişilerin yani kendilerini sanatçı diye takdim eden isimlerin ideolojilerini empoze etmeleri var. Ülkemizde öfke ve nefret korkusu yok, siyasi iradeye karşı hazımsızlık var

KOBİDER: Karaborsa sarrafiye altın satışı önlenmeli  - X
KOBİDER: Karaborsa sarrafiye altın satışı önlenmeli

29 Haziran 2013- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Altın fiyatının son iki yılın en düşük fiyatını görmesi doğal olarak kuyumcuları hareketlendirdi. Parası olan, borcunu kapatmak isteyen veya yatırım amaçlı altın almak isteyenler kuyumcularda bi hayli yoğunluk oluşturdu. Fakat özellikle ziynet çeyrek, ziynet yarım, ziynet tam ve cumhuriyet altını gibi sarrafiye ürünlerin talebinde ciddi anlamda sıkıntılar yaşanırken fiyatlarda suni artışlar söz konusudur. Örneğin günümüz itibari ile piyasada yeterli miktarda sarrafiye ürün bulunmadığından dolayı işçilik fiyatları tavan yapmaktadır....

KOBİDER: Dükkan ve esnaf enflasyonu önlenmeli - X
KOBİDER: Dükkan ve esnaf enflasyonu önlenmeli

KOBİDER/ÖZGENÇ: Dükkân açmanın bir standardı olmalı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Her önüne gelenin ticaretle uğraşması doğru değildir. Zira Ülkemizde yeni bir sektör doğduğunda veya mevcut bir sektörde işlerin iyi olması halinde onları gören yan komşusu, karşı esnaf veya farklı sektörlerde iş yapan pek çok kişi aynı işi yapmaya başlıyor. Artık her önüne gelenin ‘Bir dükkan açarım, sonra da geçinir, gideriz’ diyebileceği değil, daha bilimsel verilere dayalı, daha düzgün işlerin olabileceği bir ticaret hayatı daha isabetli olacaktır. Türkiye'de birçok şeyin standardı varken dükkan açmanın da bir kuralı kaidesi olmalı. Maalesef mevcut yasaya göre, isteyen istediği yere istediği dükkanı açabiliyor. Günümüzde hangi meslek popüler ise herkes o mesleğe hücum ediyor. Bakkal sahibi dükkanı kapatıyor cep telefonu işine giriyor, nalbur işini değiştiriyor kuyumcu oluyor tutmuyorsa yine kapatıyor başka mesleğe geçiyor. Bu böyle olmamalı herkes mesleğini yapmalı. Nasıl ki; geçimini sağlamak amacıyla taksi veya minibüs alan biri istediği yerde yolcu taşıyamıyorsa istediği yerde de dükkan açamamalı. Korsan taksi için çıkarılan kanuni düzenlemeden hareketle dükkan açma konusunda yapılacak bir düzenlemeyle mevcut durum sona erdirilmeli. Bir sektör koruma altına alınırken diğerlerine farklı davranılmamalı.

KOBİDER Başkanı Özgenç: Gezi Park Eylemleri Ekonomiye Zarar Veriyor - X
KOBİDER Başkanı Özgenç: Gezi Park Eylemleri Ekonomiye Zarar Veriyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Gezi Park eylemleri ekonomiye zarar verdiğini söyledi. Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı'ndaki ağaçlar gerekçe gösterilerek başlatılan eyleminin arkasında yatan nedenlerin iyi araştırılması gerektiğini vurguladı. Demokratik hak düşüncesiyle masumane başlatılan eylemin daha sonra yurdun dört bir yanına yayılmak istenmesinin amacının farklı olduğu savunan Özgenç, "Esasen bu olayların arkasında yatan temel sorun, sandıkta elde edilemeyeni kargaşa çıkararak elde etmek olduğu anlaşılıyor. Halkın huzur ve sükünu Bozan, kamu malına zarar veren, ortalığı savaş alanına çeviren, esnafın camını çerçevesini indiren, mal satmasını engelleyen sorumsuz kişilerin yaptığı kanunsuz eylemin arkasında bazı güçlerin olduğu kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

KOBİDER/ÖZGENÇ: IMF tamam, KOBİ kredileri ne zaman? - X
KOBİDER/ÖZGENÇ: IMF tamam, KOBİ kredileri ne zaman?

KOBİDER/ÖZGENÇ: IMF tamam, KOBİ kredileri ne zaman? Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği süre zarfında Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun son taksiti ödendi. 300 bin KOBİ kredi bekliyor 2011 yılında 100 bin KOBİ için 50 bin lira üst limitli paket açıklanmıştı aradan 3 yıla yakın bir zaman geçti bu krediler hala verilemedi. Her yıl için 100 bin KOBİ'ye kredi faizli desteklemelerin verileceğini düşündüğümüzde bu yıl dahil olmak üzere 300 bin KOBİ kredi bekliyor olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz.

KOBİDER/ÖZGENÇ: Taksim, 1 Mayıs’ın kutsal mekanı değildir - X
KOBİDER/ÖZGENÇ: Taksim, 1 Mayıs’ın kutsal mekanı değildir

26 Nisan 2013- KOBİDER Başkanı Nurettin ÖZGENÇ: Taksim, 1 Mayıs meydanı değildir Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, "Taksim Meydanı’ndaki yayalaştırma çalışmaları sürerken, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın nerede kutlanacağı tartışmaları gündemi meşgul etmektedir. Böyle suni gündemler oluşturarak ülkemiz boş ve anlamsız tartışmalar ile gündem saptırılmamalı. Ülkemizde terörü sonlandırmak için barış rüzgarları eserken Taksim'de gösteri yapmakta ısrar etmek ideolojik bir direnç gösterme durumudur." şeklinde yapılan açıklamanın geniş metni ektedir...

Ayasofya Cami Ruhundan Yoksun Olmamalı - X
Ayasofya Cami Ruhundan Yoksun Olmamalı

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç: Büyük Ayasofya’da camiye dönüştürülmeli Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ayasofya Müzesi’nde Hüsn-ü Hat sergisi açılışına KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç’te davetli olarak katıldı.

Haberin Devamı

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı - X

10 Nisan 2013-Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, öncelikle Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıldönümü kutlamalarına ve programına davet edilmekten onur duyduğunu ancak şehir dışında olması nedeniyle dernek yetkililerince temsil edildiğini ama şahsı olarak kendinin kutlamalara katılamadığı için de üzüntülerini belirtti. Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 168.Yıl Dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Polisimiz, ülkemizde huzur ve güvenin tartışılmaz teminatıdır" dedi....

KOBİDER: Çözüm Sürecinde Akil İnsanlar Kar Ortağı Olmamalı  - X
KOBİDER: Çözüm Sürecinde Akil İnsanlar Kar Ortağı Olmamalı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, "Hükümetin "demokratik çözüm" için kolları sıvaması ve terör sorununu bitirmek düşüncesiyle yaptığı hamle takdire şayandır. Zira ülkemizde her halükarda sulh olmaması için hiç bir neden yok. 30 yıldan fazladır insanlar hep kan, ölüm gördü. Bu acı durumun kime ne faydası oldu? Ayrıca AK parti iktidarının çözüm sürecinde olası başarıyı 'akil insanlar' ile paylaşması kar ortaklığıyla eş değer bir durum. Bana göre kar zarar ortaklığıyla hareket edilerek kar da paylaşılmalı zarar da. Yada her şeyiyle hükumete ait olmalı.

Haberin Devamı

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Sitemize İlan Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz.