BASIN AÇIKLAMASINA DAVET - X
BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSTANBUL 31.01.2014 BDDK'nın taksit sayısını sınırlandırarak kuyum ve cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit uygulamasının kaldırılması haksızlıktır.

KOBİDER:  Haksız uygulamaya karşı tepkiye davet ediyoruz - X
KOBİDER: Haksız uygulamaya karşı tepkiye davet ediyoruz

28.01.2014 - KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, BDDK'nın kuyum ve GSM sektörlerine taksit kısıtlaması getirmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Özgenç ,"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartında taksit sınırlandırmasında ziynet eşyası ve altın takılar ile konuşma aracı olarak kullanılan cep telefonunun beyaz eşya ve benzeri sektörlerde var olan taksit uygulamasından ayrı tutması haksızlıktır.

BASIN AÇIKLAMASINA DAVET- BDDK’ya gelin tepkimizi gösterelim - X
BASIN AÇIKLAMASINA DAVET- BDDK’ya gelin tepkimizi gösterelim

BDDK'nın Kuyum ve Telekomünikasyon sektörüne, taksit yasağı getirmesine tepkimizi gösterelim. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartında taksit sınırlandırmasında ziynet eşyası ve altın takılar ile konuşma aracı olarak kullanılan cep telefonunun taksit uygulamasından ayrı tutması anlaşılır gibi değildir. Biz sustukça, tepkisiz kaldıkça küçük esnafa vurdukça vuruyorlar. Kamuoyunun gözü önünde tüm itirazlarımızı dile getireceğiz. Demokratik haktan kaynaklı tüm haklarımızı kullanacağız. Sonra da şartlar ne olursa olsun tepkimizi göstereceğiz. Esnafın hakkını aramak ve tepkimizi göstermek için BDDK önünde toplanacağız....

KOBİDER Başkan Özgenç, Mevlit Kandili Mesajı Yayınladı: - X
KOBİDER Başkan Özgenç, Mevlit Kandili Mesajı Yayınladı:

12.01.2014- KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Özgenç, yayınladığı Mevlit Kandili mesajında “Kararan gönüllerin aydınlandığı, insanlığın doğru yolu bulduğu kutlu gün tüm İslam alemine kutlu olsun” dedi.

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç’in babası vefat etti - X
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç’in babası vefat etti

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç'in kıymetli babası Hacı Saffet Özgenç vefat etti. Nurettin Özgenç'in 83 yaşında vefat eden babası Hacı Saffet Özgenç, uzun bir süredir sindirim ve mide rahatsızlığı çekmekteydi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesindeki tedavisi sürerken aniden fenalaşarak hayata gözlerini yumdu. Hacı Saffet Özgenç'in cenazesi 09.01.2014 Perşembe günü Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Sultangazi Habipler Yeşil Yayla Mezarlığı'na defnedilecektir. KOBİDER olarak başkanımız Nurettin Özgenç'in vefat eden muhterem babalarına Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ederken; kendisine, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Haberin Devamı

KOBİDER: BDDK’nın altın ve cep telefonu satışına taksit kısıtlaması getirmesi haksızlıktır - X

05.01.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; BDDK'nın kredi kartı tefeciliğinin önlenmesi amacıyla cep telefonu ve altın satışına taksit dönemini kapatması bu mesleklere yapılan en büyük haksızlıktır.

Telekomünikasyon ve  kuyum sektörüne haksızlık edilmemeli - X
Telekomünikasyon ve kuyum sektörüne haksızlık edilmemeli

02.01.2014- Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; BDDK'nın banka kartları ve kredi kartları kanunu ve kanuna ilişkin düzenlemeler yapılmasına ilişkin yayınladığı yönetmelikte " ... kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimler de taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz.” maddesi yer almaktadır....

KOBİDER: HSYK açıklaması sonrası piyasalar tedirgin - X
KOBİDER: HSYK açıklaması sonrası piyasalar tedirgin

İstanbul, 28 Aralık 2013--- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç: 17 Aralık operasyonuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olumsuz açıklamalar maalesef piyasaları tedirgin ediyor. Keza 17 Aralık operasyonunun ardından siyasi tedirginliği tırmandırıcı nitelikte bir açıklama yapılmasının ardından tarihi rekor seviyelere yükselen dolar/TL 2.15’i gördü. İş dünyası tarafından ’siyasete müdahale’ olarak nitelenen KOBİDER olarak bizimde aynı kanaatte olduğumuz 17 Aralık operasyonu ve gelişmeler üzerine yapılan olumsuz açıklamalar sonrasında kur habire yükseliyor ve bu durumda piyasaları haliyle tedirgin ediyor. Euro ve Dolar’ın inanılmaz yükselişi vatandaşı doğal olarak kaygılandırıyor. Amerikan Doları’nın 2,15 lirayı aşarak tarihi zirveye ulaşması piyasalarda bu yükselişin ne kadar daha süreceği sorusunu ortaya çıkardı.

KOBİDER Başkanından Çağlayan, Güler ve Bayraktar’a ’Geçmiş Olsun’ Mektubu - X
KOBİDER Başkanından Çağlayan, Güler ve Bayraktar’a ’Geçmiş Olsun’ Mektubu

25 Aralık 2013- KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, 17 Aralık operasyonu ile oğulları tutuklanan ve yürütülen soruşturmanın selameti acısından görevlerinden istifa eden Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler ve soruşturmada oğlunun adı geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a 'Geçmiş Olsun' mektubu gönderdi...

Küçük balık büyük balığa yem oldu - X
Küçük balık büyük balığa yem oldu

18.12.2013 Küçük esnaf AVM'lere yem edildi - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, artılarıyla eksileriyle 2013 yılı bir kaç sektör hariç KOBİ'ler açısından iyi geçmemiştir. Başta perakende sektörü olmak üzere küçük esnaf diye tabir edilen kesim bırakın para kazanmayı mevcudu dahi koruyamamıştır. Reel sektör temsilcileri olarak, ülkemizin refah ve zenginlik seviyesini ve istihdama olan katkımızı artırmak istiyoruz. Türkiye son yıllarda bir çok alanda çok büyük işler yaptı, çok büyük mesafeler kat etti. Mesela inşaat ile alışveriş merkezleri, büyük mağazalar ve zincir mağazalar konularında adeta çağ atladı! Ancak aynı büyümeyi mikro ekonomide yaşayamadık böyle olmasına rağmen yinede iyimser bir tablo çizmek istiyoruz. Her ne kadar KOBİ'ler hak ettikleri destekleri göremese de yeni yılda beklenti içerisinde olduğumuzu tekraren ifade ediyoruz.

Haberin Devamı

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Sitemize İlan Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz.