KOBİDER Başkanından Çağlayan, Güler ve Bayraktar'a 'Geçmiş Olsun' Mektubu

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, 17 Aralık operasyonu ile oğulları tutuklanan ve yürütülen soruşturmanın selameti acısından
görevlerinden istifa eden
Ekonomi Eski Bakanı
Zafer
Çağlayan
, İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler ve soruşturmada
oğlunun adı geçen  Çevre ve Şehircilik
Bakanı Erdoğan Bayraktar'a 'Geçmiş Olsun' mektubu gönderdi.

"Size bu mektubu geçmiş olsun demek ve üzüntünüzü paylaşmak için
yazıyorum." şeklinde mektubuna başlayan Özgenç, 17 Aralık operasyonu ile
hükümete yapılan muamelenin gerçekten herkesi üzdüğünü ifade etti.

Nurettin Özgenç mektubunda ; "Mevcut
hükümetin en başarılı bakanlarından olan bir birinden kıymetli şahsiyetlerin
maruz kaldıkları üzücü durumdan dolayı alicenaplık
örneği göstererek
 görevlerinden istifa ederek Türkiye'ye örnek olmuşlardır." diyerek söze
başladı.

Sayın M. Zafer
Çağlayan
, Muammer
Güler ve Erdoğan Bayraktar

17 Aralık
operasyonu olarak Türkiye tarihine geçen ve ülkeyi derinden sarsan
soruşturmanın ekonomiyi etkilediği gibi
iş dünyasını da derinden etkilemiştir. Zira ortaya çıkış ve gelişme şekli itibariyle normal olmadığını
düşündüğümüz bu operasyon
ticaret ve iş âleminde derin üzüntü meydana
getirmiştir
.

Dava ve
yargılama sürecinin tamamlanmadan ve mahkeme kararı ile suçu kesinleşmeyen hiçbir
kimse, suçlu ilan edilemez. Bu düşünceden hareket ile mahkemeye intikal etmiş
olan bu konunun bir an önce aydınlığa kavuşturularak, kalben suçsuz olduğuna
inandığımız kişilerin kendilerine isnat edilen suçlarla bir alakası olmadığını
düşünüyoruz.
  Biz
KOBİDER olarak
Türk adaletine güveniyoruz, hakim ve
savcıların, doğru olan neyse bu doğrultuda hareket edeceklerine güvenimiz
tamdır.

Sayın  M. Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar;

Bu üzücü operasyon nedeniyle, başta zat-ı
alileriniz olmak üzere tüm aile mensuplarınıza 'Geçmiş olsun’ der; tutuklu
bulunan ve soruşturma kapsamında serbest bırakılan çocuklarınızın masumiyeti
anlaşılır ve