KOBİDER Başkanı Özgenç: Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekanı değildir
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, yarın 1 Mayıs. Bahar Bayramı. Bir diğer adıyla "Emek ve Dayanışma Günü". Ama bu güzel gün anlamından saptırılıp, sapkın gruplarca amacına aykırı bir şekilde karşılanıyor!

Bazı sendika ve oluşumların maraza çıkarma niyetiyle Taksim ısrarını anlamak mümkün değil! Bir kısım sendikalar ve illegal oluşumlar her yıl 1 Mayıs öncesinde sırf ideolojik gaye ile Taksim dayatması yapıp gerginlik çıkarılmasına neden olarak toplumun huzurunu bozuyorlar.

Bu yıl OHAL uygulaması olduğu için gösterilen alanlarda istemeseler de; kutlamaya hazırlanılıyor ama yine de Taksim’de maraza gruplara karşı önlemler alınıyor. Taksim’de ısrar edenlerin amacı kutlama yapmaktan ziyade maksat bağcıyı dövmek. OHAL uygulaması olmasından dolayı anlaşılan o ki; geçmişte yaptıkları gibi itaatsizlik yapamıyorlar. Nitekim önceki yıllarda Taksim’de miting yapılması kanunen yasak olmasına rağmen ısrarla bu alana çıkmak için olaylar çıkarıldığı bilinen bir gerçek.

Çünkü geçmişte başka alanlarda kutlama yapan bazı sendikalar her nedense Taksim alanı kutsal mekanmış gibi ille de orada yapmak istemelerini iyi niyetle telif etmek için çok iyi niyetli olmak gerekir.

taksim 1 mayıs kobider ile ilgili görsel sonucu

1 Mayıs başkaldırı mı kutlama mı?

Demokratikleşmede önemli adımlar atılarak 2009 yılında çalışanlar için 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü” olarak resmî tatil yapıldı.

AK Parti Hükumeti işçilerinin önemli bir talebini yerine getirmesine rağmen, bir kısım sendikaların “hükumet karşıtı” politikaları ve kanunen yasak olmasının bilinmesine rağmen kesintisiz her yıl Taksim konusunda gerginlik yaşatılıyor.

Tüm çalışanlar bu tarihi günü bayram havasında kutlamak istemesine rağmen özellikle sol sendikalar sanki bu durumu sabote edercesine gerginlik politikası izliyorlar.

1 Mayıs eylemleri sol fraksiyonların kendilerini gösterme aracı olarak kullanılıyor.

Nitekim binlerce insanın katıldığı bir eylemde çok küçük gruplar bile açtıkları flamaların arkasındaki kitleyi kendi taraftarları olarak gösterirler. Geniş kitlelerin alanlarda olduğu bu zaman dilimleri sol fraksiyonlar için kaçırılmayacak fırsatlar olarak görüyorlar.

"Taksim’de kutlama yapılamaz olduğu aşikar olmasına rağmen bu ısrar niye?”

Bazı sendikalar, odalar ve barolar Ak Parti iktidarlarında 1 Mayıs’ı araçsallaştırarak ille de maraza çıkarılan bir güne dönüştürdüler. Zira bazı sol fraksiyonlar barış dili yerine savaş dilini kullanıyorlar.

Bu şiddet dili 1 Mayıs’ta şimdiye kadar yaşanan görüntülerin nedeni olduğu gibi bundan sonra yaşanacak olaylarında habercisi olduğunu gösteriyor.

Nitekim çıkan eylemler sırasında en büyük zararı yine esnaf görmektedir.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün ruhuna uygun bir şekilde bayram havası içinde kutlamak gerekir. Oysa 1 Mayıs Taksim eylemlerin pek çoğunda çok yoğun kargaşa ve şiddet yaşanıyor. Çevrede faaliyet gösteren iş yeri sahibi esnaflar bu ortamdan dolayı mağdur olmaktadırlar. Kargaşa nedeniyle vatandaşlarımız bu semtlere alışverişe gidemediği gibi iş yerleri de eylemcilerden ciddi zararlar görüyor. İş yeri sahipleri korsan gösteriler yüzünden ve tahrip edilen dükkanlarına masraf etmek zorunda kalıyor.

Miting Bakırköy'de eziyet Taksim'de

Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde ise Tarlabaşı Bulvarı, Mete, Gümüşsuyu, Sıraselviler, Halaskargazi ve Cumhuriyet caddeleri trafiğe kapatılacak. Öte yandan Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy iskelelerinden Şehir Hatları seferleri ve her iki yaka arasındaki deniz motoru seferleri, Tünel seferleri, füniküler seferleri ile Yenikapı-Hacıosman metro hattı üzerinde bulunan Taksim, Şişhane, Osmanbey metro istasyonları saat 05.00’ten itibaren etkinlik bitimine kadar seferlere kapalı olacak olması vatandaşa eziyettir.