ÖZGENÇ; "AHİLİK HAFTASI" Tatil olmalı ve Taksim'de kutlanmalı
 Küçük ve Orta büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç;12-18 Ekim 2009 tarihlerinde gerçekleşecek olan “AHİLİK HAFTASI” resmi tatil olmalıdır ve Taksimde kutlanmalıdır.

Ekonominin lokomotifi olan esnaf, sanatkâr ve KOBİ'lerin yıl boyunca cumartesi – pazar demeden, dur durak bilmeden, bıkmadan usanmadan yılbaşı tatili! Nedir tanımayan, bayramlarda dahi alıp satan, üreten, hizmet veren, bu vefakâr ve cefakâr kesim için “AHİLİK HAFTASI” tatil olmalıdır ve Taksimde kutlanmalıdır.

Türklerin Anadolu'yu yurt edinmelerinin 938'nci yıl dönümünü, Osmanlı Devletinin kuruluşunun 710'ncu yılını ve Cumhuriyetin kuruluşunun 86'ncı yıldönümünü coşkuyla kutladığımız bu günlerde, Türk tarihinin en önemli ve en eski esnaf kuruluşu olan ahilik teşkilatının resmi makamlarca' da kutlanan “AHİLİK HAFTASI” tatil olmalıdır.

Ahiliğin merkezi Kırşehir olduğu doğrudur. Lakin Ahi Evran sadece bir ilimizle sınırlandırılmamalıdır. Oysa yapılması gerekenin esnafların piri olan AHİ EVRAN'ın bir çok dünya ülkelerince de tanınması için tüm dünyanın tanıdığı metropol olan istanbul'da yapılacak olan şenlik ve tanıtımlar ile ünü uluslararası seviyeye çıkacaktır. Örneğin;  Osmanlı imparatorluğunun kurulduğu yer söğüt kasabasıdır ama cihan'a hükmettiği yer İstanbul'dur.

Ayrıca, ülkemiz sanayisinin ve yüzbinlerce KOBİ'nin bulunduğu yerin marmara bölgesi olması hasebiyle “AHİLİK HAFTASI” kutlamalarının sembolik olarak Kırşehir'de ama etkin olabilmesi açısından,  İstanbul'da yapılması lazım.

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan ve bu bölgede bulunan yüzbinlerce KOBİ'nin Kırşehir'e gidemeyeceğine göre, Kırşehir'den birkaç temsilci İstanbul'a pek ala gelebilir. Dolayısıyla bu yıl ve sonrasında “AHİLİK HAFTASI” kutlamaların İstanbul'da yapılması ve marmara bölgesinde bulunan büyük çoğunluktaki KOBİ'lerin de bu heyecanı yaşamaları en doğal haklarıdır.

Ayrıca, tatiller her kesime eşit olmalı. 1 Mayıs'ta memura, işciye tatil hakkı tanınırken, Türkiyenin kalkınmasının en önemli dinamiği olan esnaf ve KOBİ'ler bu haktan mahrum bırakılmamalı.