Özgenç: Halk huzur ve sükunet arıyor, CHP gerginlik peşinde...

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "MİT TIR'ları davasında yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güven Park'tan İstanbul'a elinde 'ADALET' pankartı ile yürüme eylemi başlatması kaygı verici bir eylemdir. Halkı karamsarlığa iten olaylardan sakınılacağı yerde yeni bir kriz çıkarılmaya çalışılmaktadır.

“Bu neyin savunması neyin yürüyüşü?”

Türkiye’de insanların günlük kaygıları haline gelen aş, iş ve geçim sorunlarının yansıra, bir türlü önüne geçilemeyen terör olayları, sürekli kaos ortamı, kutuplaşmalar, gereksiz eylemler halk üzerinde olumsuz etki yapmaktadır.

Ülke gündemi ekonomi ağırlıklı olması gerekirken siyasi nedenler ve suni gündemler ile meşgul ediliyor. Zira mahkemenin mahkûmiyet kararına karşı İstinaf ve Yargıtay’a kadar hukuki yollarının açık olmasına  rağmen, hukuki süreç tamamlanmadan yürüyüş eylemi yapılması manidar olduğu gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temel hedefinin ‘sokakları karıştırmak’ olduğu anlaşılıyor." dedi

Ülke gündemi ile CHP’nin gündeminin birbirinden bütünüyle farklı olduğunu savunan Nurettin Özgenç, Ana muhalefet partisi CHP’nin oluşturduğu suni gündemlerle ülke gündemini saptırmaya çalıştığını öne sürdü.

Özgenç, " Siyaset üretemiyorlar ama vatan hainliğinden yargılanan gazeteci kimlikli kişilerin avukatlığını yapıyorlar” iddiasında bulundu.

Oysa ki; Türkiye gündeminin ilk sırasında terör sorununun yer aldığını, bunu ekonomi ve işsizlik sorununun takip ettiğini belirten Özgenç, buna karşılık CHP’nin gündeminde FETÖ ve farklı davalardan yargılanan gazeteci kimlikli kişilerin tutuklu bulunmalarının olduğunu ileri sürdü.

“Halkımız ‘iş, geçim’ diyor, CHP tutuklu milletvekili derdinde”

Bazı siyasilerin suni gündemler oluşturarak bir bardak suda fırtına kopararak ülke gündemini suni gelişmeler ile manipüle etmeye çalışıldığını savunarak şöyle konuştu: Önceliğimiz ülkenin gerçek sorunları olmalıydı. Bizler ise boşuna zaman kaybediyoruz” dedi. Özgenç, “Halkımızın gerçek sorunlarının görmezden gelinip sadece yandaşlar için bütün ülkenin seferber edilmeye çalışılmasına karşı çıkıyoruz. Esnaf ve KOBİ’ler iş, güç ve geçim derdine düşmüş, Ana muhalefet partisi de casusluk maksadıyla devletin gizli belgelerini yayımlamak suçundan tutuklanan biri için yürüyüş tertip etmekle meşgul olmaktadır.

Ayrıca masum diye savunulan kişiler, apaçık askeri casusluk yapmış! Ülkesini DAEŞ’le iltisaklı göstermeye çalışmış! Dünyaya şikâyet etmiş! Türkmen Dağı’ndaki soydaşlarımızın katil Esed’in tuzağında aç susuz, ilaçsız, kalmalarına sebep olmuş! Ayrıca isnat edilen suç askeri darbeye ortam oluşturmak ve askeri darbeye kışkırtmaktır!” dedi