KOBİDER Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı H.Tahsin Usta’yı ziyaret etti

KOBİDER
Genel Başkanı Nurettin Özgenç yönetim kurulu üyesi Şadi Kılıç’ın yanı sıra,
TURKCELL baz istasyonları yetkililerinin de aralarında bulunduğu heyet ile
birlikte Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı ziyaret etti.

KOBİDER
Başkanı Nurettin Özgenç, “Kobisel
dönüşüm yapılmalı, esnaflığın da bir standardı olmalı”
projesinin ülke ekonomisine katkıda bulunacağına inandıklarını dile
getirerek; “
İşyeri açılmasına ilişkin kriterler belirlenirken il ve
ilçelerin nüfus oranına göre meslek dağılımı yapılmalı. Bu doğrultuda bölgenin sosyoekonomik
gelişmişlik sıralamasına göre sınıflandırma yapılmalı” dedi.

Başkan
Özgenç; KOBİDER olarak İstanbul’un çehresini değiştiren ‘Kentsel Dönüşüm’ gibi çok dağınık bir yapıya sahip olan KOBİ’ler
için önerdiğimiz ve her platformda dile getirdiğimiz ‘Kobisel Dönüşüm’ yapılmalı projemizin hayat bulabilmesi için
gayret sarf ediyoruz.” Dedi.

Özgenç:
Bu bağlamda KOBİ’lerin çok büyük sorun yaşadıkları dağınıklığa el atılmalı. Esnaflığın
da bir standardı olmalı her isteyen istediği yere dükkân açamamalı. Türkiye’de
birçok şeyin standardı varken dükkân yapmanın ve açmanın da bir kuralı kaidesi
olmalı” diyerek Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile bu konuda
neler yapılabileceğini anlattı.

Ziyaretten
duyduğu mutluluğu dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta
KOBİDER’in ‘Kobisel Dönüşüm’ adlı projesi
gecikmişte olsa güzel bir gelişme olduğunu ifade etti.

Usta,
işyeri açma kriterleri oluştuğunda bu konuda yapılabilecek olan hususlara
değinerek, gerekli alt yapının hazırlanması halinde Gaziosmanpaşa Belediyesi
olarak bu projeyi destekleyebileceklerini belirtti.

TURKCELL
baz istasyonları yetkilisi Zafer Çebi’ de baz istasyonlarının kuruluşu ve ilgili mevzuatın değerlendirilmesi
ile birlikte kurulmuş olan istasyonların pasif hale getirilmesinde yaşanan
sorunlar ile alakalı olarak nelerin yapılabileceği doğrultusunda taleplerini
dile getirerek “Ülkemizde bulunun GSM şirketleri, haberleşme kalitesini
yükseltebilmek için baz istasyonlarının sayısını gittikçe artırmaktadır. Ancak bu
sayede bir yandan haberleşme kalitesini yükseltirken diğer yandan da engeller
ile karşılaşmaktadır.”

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Hasan Tahsin
Usta’ya sürpriz bir hediye verildi. KOBİDER yönetim kurulu üyesi Şadi Kılıç’ın
özel yaptırdığı ahşaptan imal edilmiş, içinde Kur’an’ı Kerim bulunan sandukayı Başkan
Nurettin Özgenç hediye etti.