KOBİ'lerin krediye ulaşım kaynakları azaldı
KOBİ'lerin krediye ulaşım kaynakları Temmuz sonu itibariyle geçen yıla göre yüzde 9.33 oranında azalarak 78 milyar 850 milyon TL'ye geriledi. Aynı dönemde KOBİ'lerin takibe düşen kredileri geçen yıla göre yüzde 64.3 artarak, 5 milyar 841 milyon TL'ye ulaştı.

ANKA'nın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Temmuz ayı İnteraktif Bankacılık verilerinden yaptığı hesaplamaya göre KOBİ'lerin krediye ulaşma imkanı kriz nedeniyle geçen yıla göre yüzde 9.33 azaldı. 2008 yılında KOBİ'lerin bankacılık sektöründen kullandığı kredi miktarı 86 milyar 965 milyon TL iken, 2009 yılının aynı döneminde 8 milyar 115 milyon TL gerileyerek 78 milyar 850 milyon TL oldu. Söz konusu kredinin 29 milyar 527 milyon TL'lik bölümünden mikro ölçekteki işletmeler yararlanırken, küçük ölçekli işletmeler 20 milyar 619 milyon TL'sini, orta ölçekli işletmeler ise 28 milyar 705 milyon TL'sini kullandı.