Denizbank Çağlayan şubesi’ni ziyaret ettik

KOBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özgenç, yönetim kurulu üyeleri Şadi Kılıç ve Ayhan Çalık ’tan oluşan KOBİDER heyeti Denizbank Çağlayan şubesini ederek, Müdür Ender Güral ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret esnasında gündeme gelen KOSGEB ve KGF-Kredi Garanti Fonu süreçleri ve işleyiş konularına değinildi.

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, "sıfır faizli" kredisinden yararlanma aşamasında bankalarla sorun yaşayan işletmelere, çözüm için neler yapılabileceğine temas etti.

2017 yılında 460 bin 167 işletmenin kredi faiz desteğinden yararlanmaya hak kazandığını ve kredi faiz desteğinden faydalanabilecek işletmelerin 28 Şubat’ta bilgilendirilerek sürecin başlatıldığını belirtti ve ekledi:

Ancak Kredi almaya hak kazanan işletmeler arasında bankalarda ve daha da önemlisi yoğunluktan dolayı KOSGEB veri tabanına giriş yapılamadığından sorun yaşandığına vurgu yaptı.

20170307_105024

Şube Müdürü Ender Güral’da KOSGEB 2017 Sıfır faizli işletme kredisi programı ile 1 Mart’tan itibaren mevcut ve yeni müşterilerin başvurularını almaya başladıklarına değinerek şöyle dedi:

“Bankamız bu konuda hazırlıklı olduğu için aksaklık yaşamadan başvuru sürecini yönetiyoruz. Müşterilerimizin kredi tahsis onay süreçlerini daha esnek bir yapı ile sonuçlandırıyoruz. Buna paralel olarak sistemsel yoğunluk nedeniyle KOSGEB’in kendi sisteminde onay süreçleri biraz daha yavaş ilerliyor. Denizbank olarak temel amacımız mümkün olduğu kadar fazla sayıda esnafımızın bu programdan yararlanmasını sağlamaktır. Teminat gereksinimi olan Kobiler de ise Kredi Garanti Fonu Kefaleti ile ilerleme yolunu seçiyoruz. KOBİDER üyelerinin de bu olanaktan hızlı ve sorunsuz bir şekilde yararlanması için Denizbank Çağlayan Şubemiz hizmete hazır konumdadır. Üyelere özel toplu bir ön onaylı limit çalışması dahi yapabilecek konumdayız.

Diğer taraftan Yıllık %9.90 faiz oranı ile Denizbank-KGF-İTO-İSO ve Devletimizin işbirliği ile hayata geçen ‘NEFES’ kredimiz ile de KOBİ firmalarımızın düşük maliyetlerle finansman sağlayabilecekleri bir alternatif hizmetimiz halen devam etmektedir. Ayrıca İşletme Sermayesini finanse etmek isteyen, işini büyütmek isteyen, yatırım yapmak isteyen KOBİ’lerimiz için de Kredi Garanti Fonu Destekli, Teminatsız 60 aya kadar uzun vadeli kredi kullanma fırsatı sunuyoruz.” dedi.

20170307_094413

KOBİDER Başkan Yardımcıları Şadi Kılıç ve Ayhan Çalık’ta ziyaretin konusu üzerine görüşlerini dile getirdiler.

Şadi Kılıç sicil affına ilişkin “sicil affının yapılması esnaf ve KOBİ’lerin de kredi alabilmelerine imkân sağlayacaktır. Zira ödeyemedikleri ya da geciktirdikleri kredi borçları nedeniyle hiçbir şekilde bankalarla iş yapamayan vatandaşlar, kredi sicil affıyla birlikte kara listeden kurtulmuş olacak” dedi.

Ayhan Çalık’ta KOSGEB Destekli Sıfır Faizli Kredilerin esnaf ve sanatkarlarımız için çok faydalı olacağına inandığını belirterek, Denizbank’ın esnaf ve sanatkara yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve KOSGEB Sıfır Faizli Kredi başvurularında esnaf ve sanatkarlarımıza gerekli kolaylıkların gösterilmesini ve kredi taleplerinin en kısa sürede hak kazananlara ödenmesinin iyi olacağını kaydetti

Dernek başkanı Nurettin Özgenç’te “Biz KOBİDER olarak, bankalar ile neler yapabiliriz, daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile birlikte sona erdi.

KREDİ KONUSUNDA İHTİYACI OLAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE:

HER TÜRLÜ KREDİ KONUSUNDA ÇAĞLAYAN ŞUBESİNE  BAŞVURU YAPILARAK MÜDÜR ENDER BEY İLE GÖRÜŞEBİLİRLER

Çağlayan Şubesi

Direkt No: (0212) 233 33 81