KOBİDER: Diyanet itibarsızlaştırılmak isteniyor

KOBİDER: Diyanet'i itibarsızlaştırmak için fetva kullanıldı

KOBİDER: Maksat Diyanet'i itibarsızlaştırmak fetva bahane

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan komplo teorileri ile başkanlık bazı mihraklarca itibarsızlaştırılmak isteniyor.

Zira saldırı politikalarını her geçen gün artıran, sürekli senaryo değişikliği yapan bu zihniyetlerin vicdansız yaklaşımları ve hedef saptıran söylemlerini günden güne artırdığını görmekteyiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı alanında kendisini kanıtlamış ve sadece Türkiye için değil, dünya coğrafyası için bir ümit haline gelen bir kurum olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Diyanete yapılan saldırıların asıl amacı, hedef saptırma ve dünya coğrafyasının umudunu bağladığı bir camiayı itibarsızlaştırma girişimidir. Türkiye'nin fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür sivil toplum kuruluşları olarak; ülkemizin güzide kurumuna sahip çıkma vaktidir. Zaman tuzaklara rağmen oyunları bozma vaktidir.

Keza türlü hilelerle ve geçmiş günlerde benzeri girişimlerle sürekli Diyanet’i kendilerine hedef olarak belirleyen, maksadı belli mihrakların bu saldırıları Diyanet İşleri Başkanlığının amaç ve misyonunu zedeleyemeyecektir. Ama 100 bin civarında din gönüllüsüyle, müftüsüyle, imamıyla bir haftadır ağır ithamlara maruz bırakılan insanların üzülmelerine neden olunmuştur.

Kaldı ki; tarihinde çok ağır hakaretler, ağır iftiralar yapıldı Diyanet İşleri Başkanlığı'na ama bu seviyede bir yıpratma, bir itibarsızlaştırma bu kadar ağır olmadı. Adeta kampanya halinde karalayıcı haberler yapıldı. Nitekim öyle bir haber ki, öyle bir itibarsızlaştırma kampanyası ki; bu Diyanet'i, başkanını, hocaları, imamları toplumun yüzüne bakmaktan bile alıkoyan bir iftiradır. Bizi bütün babalarımıza, kızlarımıza, ailelerimize mahcup etmeyi hedefleyen bir iftiradır bu yapılanlar.

Toplumun en kıymetli yol gösterenleri olan Din görevlilerine yapılan edep ve hayadan yoksun bu saldırıyı maksatlı karşılıyor. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez’in yüklendiği misyon ve ümmet coğrafyası için yaptığı çalışmalardan rahatsız olan zihni bulanmış kişilerin tuzağı olarak görüyoruz.

Biz KOBİDER olarak; Ülkemizin en saygın kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik, bu çirkin ve edepsizce yapılan saldırıları manidar buluyor ve şiddetle kınıyoruz.