DANIŞTAY toplantısı siyasi mesajların verileceği yer değildir

KOBİDER: DANIŞTAY toplantısı siyasi mesajların verileceği yer değildir

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü etkinliğinde devletin zirvesini buluşturan toplantıda siyasi arena’da konuşur gibi muhalefet yapılması yakışık olmamıştır. Barolar birliği başkanı siyasi argümanlar ve nitelik ile konuşmamalı. Zira Danıştay toplantısı Cumhurbaşkanı seçimlerinin değerlendirileceği bir yer değildir. Hele hele yargı toplantı salonları siyasi nutuk atılacak ve hükümetlere ayar verilecek yerler olarak görülmemeli.

Nitekim 30 Mart dan bu yana Erdoğan ve partisine karşı  tahammülsüzlük ve hazımsızlık’ sorunu yaşayanlar var. Halkın AK Parti’ye verdiği desteği bir türlü içine sindiremeyen ve seçim sonuçlarını kabullenmekte zorlananlar var.

Aynı şekilde Başbakan Erdoğan’ın adı Cumhurbaşkanlığı için geçtiği bu günlerde hazımsızlıklarını ve hınçlarını dışa vurarak mutlu- mesut olanlar var.

Bize göre nitelik sahibi her TC vatandaşı uygun olan mevkilere aday olabilir. Başbakan Erdoğan’da cumhurbaşkanlığına fevkalade aday olabilir. "76 milyonu kucaklayacak aday" ne demektir? Geçmişte böyle bir kriter mi vardı da şimdi böylesine anlamsız bir ifade ile dillendiriliyor.

Keza 11 Yıldan beri Türkiye’de Hükümet Başkanı olan bir siyasetçiden 76 milyonu huzur içerisinde kucaklayacak daha iyi biri olabilir mi?

Esasen Danıştay’ın konferans salonunda yapılan kuruluş yıldönümü etkinliğinde yapılan uzun konuşmaya ev sahibi olan başkan müdahale etmeliydi. Başbakan keşke konuşmacıyı  muhatap alıpta hiç karşılık vermeseydi.

Bir takım sıfatlar elde eden kişiler bu tür işleri alışkanlık haline getirdiler. Ülke meseleleri yerine ideolojik açıklamalar yapılmasını biz KOBİDER olarak manidar buluyoruz.

Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın  kürsüye doğru bir kaç adım atarak konuşmacıya hitaben "edepsizlik yapıyorsun yalan söylüyorsun diye" diye tepki göstermesi üzerine konuşmacının cumhurbaşkanının ve devlet ricalinin önünde TC Başbakanına cevaben "edepsizlik yapan ben değilim " diyerek mukabelede bulunması ve bir yerde "sizsiniz" demeye getirilmesi en hafif tabir ile ayıptır.