KOBİDER Başkanı Özgenç: Gezi Park Eylemleri Ekonomiye Zarar Veriyor

KOBİDER Başkanı Özgenç: Gezi Park eylemleri ekonomiye zarar veriyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Gezi Park eylemleri ekonomiye zarar verdiğini söyledi.

Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı'ndaki ağaçlar gerekçe gösterilerek başlatılan eyleminin arkasında yatan nedenlerin iyi araştırılması gerektiğini vurguladı. Demokratik hak düşüncesiyle masumane başlatılan eylemin daha sonra yurdun dört bir yanına yayılmak istenmesinin amacının farklı olduğu savunan Özgenç, "Esasen bu olayların arkasında yatan temel sorun, sandıkta elde edilemeyeni kargaşa çıkararak elde etmek olduğu anlaşılıyor. Halkın huzur ve sükûnu bozan, kamu malına zarar veren, ortalığı savaş alanına çeviren, esnafın camını çerçevesini indiren, mal satmasını engelleyen sorumsuz kişilerin yaptığı kanunsuz eylemin arkasında bazı güçlerin olduğu kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı eylemine çıkarları uğruna destek veren kuruluşların olduğu iddiasında bulunan Özgenç, açıklamasına şöyle devam etti: "Kendilerini 'çapulcu' diye tanımlayan kişilerin ülkemizde faiz lobisinin önde gidenleri olduğunu biliyoruz. Bunların derdi, Gezi Parkı veya 3-5 ağaç değil, faizlerin düşürülmesidir. Ülkemizde faiz oranlarının düşmesi ile kolay yoldan para kazanan kesimlerin gelirlerindeki düşüşten dolayı duydukları rahatsızlığın dışa vurulmasıdır. Geçmişte uygulanan ve yıllarca yüksek faizden beslenen, daha doğrusu ülkenin kaynaklarını emen faiz lobisi ve çıkar çevreleri ‘ben Gezi eyleminin yanındayım. Ben de çapulcuyum’ diyerek destek veren tuzu kuruların esas niyetleri başka.”

Özgenç, bu iş çevreci geçinen bir kaç kişinin düzenlediği tepki hareketi değil, tamamen organize bir olay olduğunu ileri sürdü. Eylemlerin kimseye zarar vermeden, masumane yapılan eylemler gibi olmadığını kaydeden Özgenç, "
Zira kamuoyunun gözü önünde cereyan eden olaylarda küçük esnafından orta büyüklükteki işletmeye kadar pek çok işletmeye verdiği zarar verdiği ortada. Bunun yanında kamu mallarına verilen zarar ziyanın ise haddi hesabı belli değil. Trafiği kapattılar, halkı mağdur ettiler, masum insanların zarar görmesine, eylemlerin yapıldığı yerlerdeki esnafların mağdur olmasına ve ülkemizin dünyaya kötü tanıtılmasına neden oldular. Yapılan eylem, bu eyleme katılamayana zarar vermemeli. Herkes ‘eylem anayasal hakkımızdır’ diyor. Doğru ama o anayasal hak başkasının hakkını gasp etmediği sürece geçerli." dedi.

Konunun ağaç veya park olması halinde bunu kendilerinin de destekleyeceğini belirten Özgenç, açıklamasını şöyle tamamladı: "
Ama olay bazı kesimlerin gövde gösterisine dönüşmüş durumda. Halkın hür iradesi ile seçilmiş olan bir hükümeti istifaya zorlamak veya alaşağı etmeye çalıştıkları anlaşılıyor. Durup dururken suni olarak çıkarılan Gezi Parkı eylemi ile ülkemize milyarlarca lira zarar verilmiştir. Hiç kimsenin halkın malına ve canına kast etmeye hakkı da yoktur, haddine de değildir."