ARAÇLAR 400 METRE ENGELLİ KOŞU YAPIYOR BELEDİYE BAŞKANI BAKIYOR!

KOBİDER: Trafik akışına engel teşkil eden ışıklar ve araçlara zarar veren tümsekler kaldırılmalı.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Trafik ışıkları trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece yararlı bir teknoloji ürünüdür. Lakin bunlardan bazıları lüzumu olmayan yerlere konulurken bazıları da gereksiz yere uzun yanmaktadır.

Bunlardan biri de Kağıthane Ayyıldız mayo firmasının arkasındaki Develi sokak çıkışında tek yöne bakan ve lüzumsuz yere trafiği aksatan 2416 seri numaralı trafik lambasıdır. Bu trafik lambası Nasreddin Hocanın esprili hayatına uygun olarak her yanı açık olduğu halde türbesinin kapısının kilitli olması gibi Develi sokak çıkışında kavşak bulunmasına rağmen her ne hikmetse çok az sayıda yaya geçişinin bulunduğu yere trafik lambası konulmuştur. Gereksiz yere trafiği engelleyen ve sürücüler arasında tartışmalara neden olan 2416 seri numaralı trafik lambasının kaldırılması veya flaş olarak yanmasının daha iyi olacağı kanaatindeyiz.

Alibeyköy, Çobançeşme Yavuz Selim Caddesi üzerine konulan ışıklar trafiği engelliyor. İSBAK, lambayı bol buldu olur olmaz yerlere trafik sinyalizasyonu uyguluyor neredeyse sokak aralarına bile.. Örneğin, Alibeyköy, Çobançeşme (İETT garajı civarında) ve Kağıthane Develi sokak (Karadeniz Holding )önüne konulan mevcut trafik sinyalizasyonu trafik akışını engellemektedir bunu görmemek için görme engelli olmak lazım!

Ayrıca milyonluk araçlar,Alibeyköy, Çobançeşme Yavuz Selim Caddesi üzerinde 400 metre mesafede belirli aralıklara konmuş, değişik yükseklikteki beş engelin üzerinden aşarak yollarına devam edebiliyor! Bu işgüzar yöneticiyi tebrik etmek lazım!

Üyelerimizden gelen şikayetler üzerine dernek olarak trafik ışıkları ve tümsekler hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME dairesine ve yol bakım müdürlüğüne dilekçe ile bildirmemize rağmen düzenleme konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır...