BAŞKAN ÖZGENÇ'TEN 10 NİSAN POLİS HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Başkan Özgenç'in kutlama mesajında şu
ifadeler yer aldı :

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Mazisi
şan ve şerefle dolu, kurulduğundan bu yana gücünü yasalardan, desteğini halktan
alan, ülkede birlik ve düzenin bozulmaması ve sürekli kılınması için gece
gündüz 365 gün 24 saat demeden fedakârca görev yapan, Türk Polis Teşkilatının
167. yılını KOBİDER olarak  kutlamaktan
ve bu haklı gururu Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşmanın mutluluğunu
duyuyorum.

Hepimiz biliyoruz ki, Türk Polis
Teşkilatı günün 24 saatinde cesurca, kararlı ve etkin bir şekilde halkın
güvenliğini ve huzurunu temin etmektedir. Her kademesi ile özverili çalışan Polis
Teşkilatı halkın da gönlünde yer etmiş ve takdirini kazanmış, birçok olayda
canlarını tehlikeye atmakta, cana kasteden olayların içinde kendini
bulmaktadırlar. Emniyet Teşkilatımız, bundan sonra da şerefli mazisinden ve
milletinden aldığı güçle kendisine tevdi edilen görev ve sorumlulukları en iyi
şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Polis; asayişi, insanların emniyetini
ve mesken masuniyetini koruyan, halkın can ve malını muhafaza eden, yardım
isteyenlere, yardıma muhtaç olan çocuk ve acizlere yardım eden, kanun ve
nizamnamelerin kendisine verdiği görevleri yapan silahlı inzibat kuvvetidir.
Polis, bir ülkenin sükun, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevli
olduğunu biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Polis
teşkilatının 167. yılında ebediyete intikal etmiş şehitleri rahmetle, gazileri