KOBİDER: 4+4+4'ü en ileri adım olarak görüyoruz

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER)
Başkanı Nurettin Özgenç, Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi
kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda
partilerin uzlaşısıyla hızla kanunlaşması eğitim ve iş dünyası açısından
memnuniyetle karşılanmıştır.

Günümüze hitap etmeyen, uygulanmakta olan 8 yıllık kesintisiz
eğitim modeline son veren, çıraklık kavramını bitiren, zorunlu eğitimi kademeli
olarak 12 yıla çıkaran Kanun'un yasalaşmasından dolayı büyük bir mutluluk
duyuyoruz. KOBİDER olarak öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, yasaya
destek veren siyasi partilerimize ve yasanın hazırlanmasında emeği geçen
herkese teşekkür ediyoruz.

TBMM'de görüşülen 4+4+4 yasa tasarısına verilen
önergenin kabul edilmesiyle ortaokul ve liselerde Kur'an eğitimi ile Peygamber'in
hayatı seçmeli ders olması ve imam hatiplerin orta kısımlarının tekrar açılacak
olması dindar nesillerin ve nitelikli işgücünün yetişmesi için çok önemli bir
dönüm noktasıdır. Dolayısıyla 4+4+4 kademeli eğitim sayesinde Kuran'ı Kerim'i
seçmeli ders haline getiren ve imam hatiplerin orta kısmını açmayı sağlayan
yasanın hayata geçmesi halinde eğitim açısından atılmış en somut ve en ileri adım
olarak görüyoruz.

Nurettin Özgenç, 4+4+4 kanunu ile birlikte geleceğimiz
olan çocuklarımızı doğru yönlendirme ve desteklerinin gerçekleştirilmesi
halinde, öğrenciler yeniden biçimlenecek; verimlilik ve büyümelerine katkı
sağlanacağı kanaatindeyim.