Kobider Başkanı Özgenç: Yaşananlar Demokrasi Tarihi Açısından Bir Milattır

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye'de Ergenekon, Balyoz darbe planı ve internet andıcı gibi davalar sürecinde yaşananların demokrasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyledi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye'de Ergenekon, Balyoz darbe planı ve internet andıcı gibi davalar sürecinde yaşananların demokrasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyledi.

Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de bir takım derin yapılanmalar olduğunu, bunlardan birisinin de 'derin devlet' olarak anılan Ergenekon yapılanması olduğunu ifade etti.

Ergenekon, Balyoz darbe planı ve internet andıcı iddiasıyla açılan davalarla Türkiye'nin son 31 yıllık karanlık tarihinin daha net ortaya çıktığını ifade eden Özgenç, "O tarihin açığa çıkmasında hiç kuşkusuz bu ülkenin cesur yargı mensuplarının çok büyük rolü var. Bağımsız ve cesur yargı mensuplarının attıkları cesur adımlar sayesinde bugün gelinen nokta demokrasinin bekası açısından sevindirici bir gelişmedir. Tutuklamalar bazılarına göre adaletin bittiği yer gibi algılansa da adalet mefhumuna inananlar açısından hukukun üstünlüğünü göstermektedir. Dolayısıyla söz bağımsız yargının olmalıdır. Hukukun gereğini yapmanın yolu birincisi hukuka uymak ikincisi de hukuku uygulamaktan geçiyor. Dolayısıyla hepimizin hukuka uyma mecburiyeti var. Her tür dokunulmazlık ve ayrıcalıkların kaldırılması, hukuk devletinin ve kanun önünde eşitliğin vazgeçilmez bir unsurudur." dedi.

Türkiye'de de Ergenekon ve benzeri yapılanmalara dur diyebilen cesur yargı mensuplarının var olduğu bilinmesi gerektiğini belirten Özgenç, şöyle devam etti: "Ergenekon, Balyoz ve internet andıcı darbe yapılanmaları basite alınacak örgütler olmadıkları görülüyor. Bu yapılanmalar bir anda ortaya çıkmış bir şeyler değil. Tarihin derinliklerinden gelen anti demokratik yapılanmalar olduğu herkesin malumudur. Bu davalar artık kamuoyuna mal olmuştur. Üstü örtülebilecek kadar küçük boyutta değildirler."

Türkiye'deki karanlık ve kirli yapılanmaların izi sürülmesinde cesur ve bağımsız yargının önemi yadsınamayacağını anlatan Özgenç, ülkenin görevini hakkıyla yapan cesur savcılara ve hakkaniyetle karar verebilen yargıçlara bugünlerde daha çok ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Cuntacıların ve bunların işbirlikçilerinin memleketi kurtarma adı altında bütün darbelerde ihmal etmedikleri konunun rant olduğunu ifade eden Özgenç, "Başta 12 Eylül 1980 darbesi olmakla birlikte 28 Şubat post modern darbe süreci ve sonrasında yaşanmıştır. Bunların olmaması için Ergenekon vari yapılanmaların üzerine sonuna kadar gidilmeli. Aslında, sorun ülke sorunu değil, toplumun bazı kesimlerinde var olan bir zihniyet sorunudur. Sorun demokrasiyi içine hazmedemeyenlerin, millet ile barışık olmayanların sorunudur." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Ergenekon, Balyoz darbe planı ve İnternet Andıcı gibi davalar sürecinde yaşananların demokrasi tarihi açısından bir milat olduğunu söyledi Özgenç, açıklamasına şöyle tamamladı: "Türkiyeartık sabah erkenden kalkanların çıkarları ve şahsi ihtirasları için darbe yapabildiği veya muhtıra verebildiği ülke olmaktan, siyasi iradenin eğilip bükülmeden dik duruşuyla ve bağımsız yargının var olmasıyla kurtulmuştur. Artık devir şapkasının ülkesinden daha kıymetli olanların devri değildir. Ayrıca halkı sindirmeyle, korkutmayla ve türlü senaryolarla kandırmanın devri hiç değildir. Yetişmiş insan gücümüzle, siyasi oluşumlarımızla ve STK'larla bu tür anti demokratik yapılanmalara hep birlikte karşı durmalıyız."

(Cihan Haber Ajansı)