ÖZGENÇ:Trabzon Olimpiyat Şehri Olarak Büyümeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) ev sahibi Trabzon'un ekonomisine olumlu katkıda bulunduğunu belirtti.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin olimpiyat statüsündeki ilk organizasyonu olan EYOF'un Trabzon'da gerçekleştirildiğini, kentin insanı olarak bundan onur duyduklarını ifade ederek, oyunların açılış ve kapanış törenlerinin görsel olarak çok başarılı ve etkileyici olduğunu kaydetti.

Oyunlara, 49 ülkeden 4000 bine yakın sporcu ve ailelerinin katıldığını, olimpiyat bayrağının Türkiye'de ilk kez Trabzon'da dalgalandığını ve bunun her Trabzonlu için gurur vesilesi olduğunu vurgulayan Özgenç, açıklamasında,

"İnsanlar ve ülkeler arasında barışın sağlanabilmesi için, yüzyıllarca, sporun bir araç olduğu olimpiyat oyunlarının din, dil, ırk ve renk ayırımı yapmadan kültürlerin, adetlerin ve örflerin alış-veriş vasıtası olagelmiştir" sözlerine yer verdi.

Özgenç, olimpiyat oyunlarının dünya çapında sporcu, gazeteci, televizyoncu, spor adamı ve seyircilerin katılımıyla yapılan maliyeti yüksek bir spor organizasyonu olduğuna işaret ederek, şu görüşlere yer verdi:

"Bu maliyeti ancak kalkınmış ülkeler karşılayabilmekte, bu da ev sahibi ülkelerin tanıtımını, turizm faaliyetlerinin artmasını ve modern spor tesislerinin kazanılmasını sağlamaktadır. Trabzon 2011 EYOF spor turizmi içerisinde yer alan önemli organizasyondur. Spor turizmi kavramı hem sporu hem de seyahati içermektedir. Olimpiyat oyunlarının, yarattığı seyahat akını, spor odaklı olması ve beraberinde turistik faaliyetleri de uyarması nedeniyle en büyük spor turizmi aktivitesi olduğu açıktır. EYOF büyük bir finansal kayıp olmamakla birlikte ev sahibi olan Trabzon'un ekonomisine olumlu katkıda bulunmuştur.

Günümüzde en büyük spor etkinliği olarak kabul gören olimpiyat oyunlarının ülke ve kente sağlayacağı en büyük katkının spor ekonomisi alanlarının da oluşturulmaya çalışılmasına ilk adım olması bakımından önemlidir. Bir yerde spor ekonomisiyle Trabzon'un makus talihinin değişecek olduğuna inanıyorum. "

KOBİDER Başkanı Özgenç, Trabzon'un Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarından yararlandığını, bunun özellikle şehrin turizminde gözlendiğini belirterek, açıklamasını, "İlerleyen yıllarda kentsel yenilenme, gelişim ve büyümeye bağlı olarak Trabzon'un bir turist merkezi olarak büyümesi gerçekleştireceği büyük organizasyonların sayısıyla ilgilidir" ifadesini kullanarak tamamladı