KOBİDER: 61. Hükümet Programı beklentilere cevap verecek nitelikte

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 61. Hükümet'in programının KOBİDER tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Temmuz'da TBMM'ye sunulan 61. Hükümet Programı'nın geneli itibariyle ülkenin kalkınma ve sosyal ihtiyaçlarına uygun politika ve tedbirleri içerdiğini vurguladı.

Özgenç, “Meseleye özellikle KOBİDER'in faaliyet alanını oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmeler açısından yaklaşıldığında 61.Hükümet'in programı memnuniyetle karşılanmıştır” dedi. Hükümet Programın, iş hayatında “KOBİ'lerimizin haklarını korumak ve işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak” ilkelerini bir arada benimseyerek dengeli bir yaklaşım ortaya koyduğunu ifade eden Özgenç, “Üretim, yatırım ve ihracat artışları gereğini güçlü biçimde vurgulamakta; istihdam artışını, işsizlikle mücadeleyi, kalifiye eleman sorununu ve KOBİ'lerin desteklenmesini öncelikli bir amaç olarak ele almaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Kalifiye eleman için meslek liseleri şart

Günümüzün rekabetçi dünyasında yapılan yatırımlar insanımıza yapılan yatırımdır düşüncesinden hareket ederek programda mesleki eğitim sisteminin işgücü piyasası ile ilişkisinin geliştirilmesi, aktif istihdam politikalarının uygulanması gibi hedefleri olumlu bulduklarını ifade etti.

KOBİDER Başkanı Özgenç, “Güven ve istikrarla enflasyon ve kamu açıkları gibi sorunlar büyük bir gayret ile çözülmeye devam ediliyor. İstikrarlı gidişat ile yapısal reformlar ve kurumsal düzenlemelerle tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizden etkin çıkan bir ülke durumuna gelinmesi fevkalade büyük bir başarıdır. Bununla birlikte şeffaflık, süreklilik, tutarlılık ve öngörülebilirlik uygulamalar sayesinde sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma mümkün olacaktır” diye konuştu.

KOSGEB destekleri artırılmalı

Özgenç, “Bu politika ve tedbirlerin benimsenmesi, iş hayatının çağdaş dünyaya ve AB'ye uyumu kadar büyümenin ve istihdamın artırılması bakımından da büyük önem taşıdığından özellikle tebriklerimi sunuyorum. Öte yandan Hükümetimizin KOBİ'lerin en önemli sorunlarından biri olan finansmana ulaşma konusunda da kredileri geliştirecek bir açılımı gündeme almasını ve KOSGEB desteklerinin artırılmasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin kararlılıkla yürütüldüğü biliniyor. Her ne kadar bazı AB ülkelerinin olumsuz tavırları süreci olumsuz etkilese de hükümet sürece ısrarla devam ediyor. Aktif dış politikalar sayesinde Türkiye'nin AB ilişkilerinde emin adımlarla ilerlediğine işaret eden Özgenç bunu daha ileriye götürmek içinde AB bakanlığının kurulduğuna dikkat çekti.

Güvenliğe ilişkin sıkıntılar

Özgenç, “Toplum destekli polislik uygulamasıyla, polisin vatandaşlarla daha yakın ilişki içinde olmasının polise duyulan güveni artırdığını lakin polis teşkilatının da içinde sayıları çok az olsa dahi görevini kötüye kullanarak vatandaşa eziyet edenlerinde olduğu bilinmeli. Polis-halk yardımlaşması, suç oranlarının düşmesinde büyük katkı sağlamıştır fakat halk-polis ile yardımlaşırken bazen aksi durumlarda olmaktadır. Bazı polisler nüfuzunu kullanarak karakolda düzmece tutanak tutturup vatandaşa suç isnat ederek mağdur etmiştir. Bu tür olumsuz olaylar ile “Halk için emniyet, adalet için hizmet” anlayışını şiar edinen güzide polis teşkilatına üniformasının ağırlığını taşıyamayan kişilerce zarar verilmemesini diliyorum” temennisinde bulundu.

Özgenç, “61.Hükümet Programı'nın bazı noksanları olmakla birlikte genel hatlarıyla olumlu olup beklentileri karşılayacak nitelikte olduğu kanaatindeyim” diyerek sözlerine son verdi.