KOBİDER:Tutuklu Kişiler Milletvekili Mazbatasını Alırken,Esnaf Silah Ruhsatı Alamıyor.

ÖZGENÇ:Tutuklu Kişiler Milletvekili Mazbatası Alırken,Esnaf Vesika Alamıyor.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, darbe suçuyla yargılananların milletvekili olabilmelerinin önü açılırken, silah ruhsatı almaya öncelikli meslek sahiplerinin silah vesikası alamaması haksızlıktır çifte standarttır Anayasa 10.madde de belirtilen Kanun önünde Eşitlik ilkesine  aykırıdır.

Özgenç, yazılı ve görsel basına yansıyan haberlere  göre, silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma; Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme; Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme; devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etmek suçundan tutuklu yargılananların milletvekili adayı olarak gösterilip mazbatalarını alabilmelerine bir engel yokken, Teröre bulaşmamış,devlet malına zarar vermemiş,ülkeye maddi kaynak sağlamış kişilerin sadece sıradan davalardan dolayı mahkumiyet ve para cezası almış işletme sahiplerinin silah vesikası alamaması haksızlıktır,çifte standarttır,eşitlik ilkesine aykırıdır.

Başkan Özgenç açıklamasında, basına yansıyan haberlere göre 12 Haziran seçimlerinde haklarında açılmış davalardan tutuklu bulunan kişilerin farklı partilerden aday gösterilen Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının kesin hükümle mahkum olmadıkları için YSK tarafından seçimlere katılmasına onay verilerek milletvekili seçilebiliyorlar. Tutuklu bulunan şahısları aday gösteren partiler ve oluşumlar da tutukluların serbest bırakılması için sanıkların ceza almadıklarını öne sürüp mecliste yemin krizi çıkarmakta oldukları görülmektedir. Bu gayretkeş çalışmalar halkın gözü önünde cereyan etmektedir.

Tutuklu bulunanlara milletvekili mazbatası verilirken,işletme sahiplerine silah vesikası verilmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Özgenç, devletini seven ve vergisini veren kuyumcu ve döviz işiyle uğraşan esnaf hakkında sırf kapatma saatine uymadığı gerekçesiyle haklarında tutanak tutulup emirlere aykırılık suçundan yargılanıp bu nedenle para cezasına çarptırılmaktadırlar. Ya da haklarında açılmış tazminat ve basit suçlardan dolayı yargı süreci devam ettiğinden silah vesikası alamamaktadırlar. Yasalara göre silah almaya hak kazanmış işi uğruna canını ve malını korumak zorunda olan bu meslek sahiplerinin başına herhangi bir olay geldiğinde bunun sorumluğunu kim üstlenecektir?

Silah ruhsatı almaya öncelikli meslek sahiplerinin vesika almak için emniyete müdürlüğüne başvuru yaptığında UYAP kayıtlarında yargılandığına dair bilgilerin olduğu görüldüğünde kişi hakkında hangi sıfatla yargılandığına dair mahkemeye yazı yazılıyor gelen cevapta yargılamanın devam ettiği ve herhangi bir cezanın verilmemiş olduğu yazmasına rağmen yine vesika verilmiyor.

Zira;daha yargılama devam etmektedir Ceza alınmamıştır böyle olmasına rağmen silah ruhsatı vesikası verilmezken aynı durumda olan milletvekiline mazbata verilmesi haksızlıktır.

Özgenç, Anayasa`nın 10. Maddesi ne göre Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar hükmü açık olmasına rağmen yapılan bu hukuksuzluğa son verilmelidir.