KOBİDER: Türkçe Olimpiyatları Türkiye'nin Gururudur

KOBİDER: Türkçe Olimpiyatları Milli Gururdur

KOBİDER: Türkçe Olimpiyatları Türkiye'nin Gururudur

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ülkemizin önde gelen kanaat önderlerinden Fethullah Gülen Hocaefendi'nin sevenlerinin oluşturduğu hizmet birlikteliği ile dünyada 130'u aşkın ülkede bin civarında Türk bayrağının dalgalandırıldığı okullarda eğitim veriliyor. Türkçe öğretilerek İstiklal Marşı'nın okutulmasıyla Türkiye tanıtılıyor ve her yıl Türkçe Olimpiyatları düzenleniyor. Sevgi dili olarak tanımlanan Türkçe beş kıtada her yıl filizler vermeye devam ediyor.

On yıl kadar önce dünya ülkelerinin halkları arasında Türkçenin dil olarak tanınmadığını hatta o yıllarda ülkemize ithal gelen bazı elektronik mal ve ürünlerin kullanma kılavuzlarında Çince ve Arapça gibi farklı ülkelerin adları yazılmasına rağmen bizim Türkçenin adı dahi geçmiyordu. Şimdi ise pek çok dünya ülkesinde Türkçe konuşuluyor şarkılar ve türküler söyleniyor. Türk medeniyeti, tarihi ve kültürel alanından sosyal hayatına kadar birçok konuda çok önemli bir mesafe almıştır.

Özgenç, bu özverili çalışmalar karşısında halkımız bu harekete teveccüh göstermektedir. Gülen hareketiyle anılan hizmet âşıklarının yaptığı üstün çalışmalar ile 130'u aşkın bir ülkede bu denli bir başarıya ulaşmak her zaman ve herkese nasip olmayabilir. İyilik hareketi tarafından dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen  hizmetlerin karşılığı akçeli işler olmayıp hakça işlerdir ve bu çalışmalar takdire şayan bir çalışmalardır. Ülkemizin tanınırlığında, sosyal ve kültürel anlamda yapılan hizmetler eleştirilecek yerde tasvip edilmelidir.

Bu tür çalışmaları gerçekleştirenlerin önünde saygı ile eğilmek yerine eleştirilmesi iyi niyetli bir yaklaşım olmayacaktır . Bize düşen hizmet tutkunlarının cesaret ve başarılarının önünde saygı ve hayranlıkla eğilmektir. Dolayısıyla ülkemizin ve milletimizin daha iyi tanınması noktasında yapılan çalışmaları her kim yaparsa yapsın biz çok önemsiyoruz ve fevkalade olumlu buluyoruz. Böylece Türkiye'nin milli gururu olan Türkçe Olimpiyatlarını destekliyoruz.

Özgenç, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Türk kültürünün her alanda tanıtılmasında gayretkeş çalışmaların somut örneğidir. Bu ve buna benzer faydalı çalışmaların önü açılmalı hatta teşvik edilmeli kimin yaptığına değil ne yaptığına bakılmalı. Hizmet yapan kişi ve kişilerin dünya görüşüne bakılmaksızın desteklenmesi ülke menfaatine olacaktır.

Anadan, yardan, evladından ve vatanından ayrılıp bu davayı kendine vazife bilmiş hizmet gönüllüleri eline bavulunu alıp haritadaki yerini, dilini, adetlerini bile bilmedikleri ülkelere hizmete gittiler. Oralarda Türkiye'yi, Türkçeyi, insanlarımızı, kültürümüzü ve inancımızı tanıtma noktasında yaptıkları özverili çalışmalarla dünyanın yüz otuz ülkesinden teni, dili, dini, kültürü, giyim kuşamı farklı yüzlerce çocuk; Türkçe şiirler, şarkılar, türküler okuyacak duruma getirilmiştir.

Özgenç, bundan 20-25 yıl önce böyle bir şey söylense kimse inanmazdı artık günümüzde bunların yaşandığı inkâr edilemeyecek bir gerçektir. Bu gönüllü insanlara teşvik ve takdir anlamında hizmetlerinin nişanesi olarak  devlet hizmet beratı verilmelidir.