Özgenç:

Özgenç: "Kobi'lerin Bir Bakanlıklarının Olmayışı Bize Göre Büyük Bir Noksanlıktır"
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lerin kendilerini temsil edecek bir bakanlıklarının olmayışının kendilerine göre büyük bir noksanlık olduğunu savundu.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği(KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lerin kendilerini temsil edecek bir bakanlıklarının olmayışının kendilerine göre büyük bir noksanlık olduğunu savundu. Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra oluşacak yeni hükümetin yapısı ve bakanlıklarla ilgili yapılacak yeni düzenlemeyi açıkladığını anımsattı.

Hükümetin, meclisten 6 aylığına aldığı kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi ile bakanlıklar arasındaki koordinasyonu sağlamak ve bürokratik engelleri aşmak için yenidüzenlemeye gittiğini belirten Özgenç, şöyle devam etti: "Bu tamamen hükümetin aldığı yetki ile yaptığı çalışmadır. Her ne kadar yeni yapılanma bizlerin istediği şekilde olmasa da ülkemiz için yararlı bir düzenlemedir. 12 Haziran seçimlerinden sonra Yeni Bakanlar Kurulu'nun yapısı, mevcut aksaklıkların giderilmesi ve idarenin tam anlamıyla sağlanmasının önünü açacaktır ve faydaları ancak o zaman görülecektir diye düşünüyorum. "

Yetkililerden yeni kabinede Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi KOBİ'lerin de adını taşıyacak bir bakanlığın kurulmasını istediklerini ifade eden Özgenç, şunları kaydetti: "Lakin yapılan açıklamada böyle bir şeyin olmadığını görünce tabir yerindeyse hayal kırıklığına uğradık. Hükümetin spora ve gençliğe verilen önemin göstergesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulacak olmasını anladık ancak, esnaf, sanatkar ve KOBİ'lerin bakanlığının olmadığı gibi müsteşarlığının da olmamasını anlamış değiliz.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99, 6'sı, istihdamın yüzde 64'ü, katma değerin ise yüzde 36'sı KOBİ'lere aittir. Bununla birlikte Türkiye'de 3 milyonu aşkın KOBİ'nin bulunduğu, bu sayıya çalışanları ve aile fertleri de eklendiğinde rakamın milyonları aştığı ve KOBİ'lerin başta istihdam oluşturmak olmak üzere birçok alanda katkılarının var olduğu bir gerçektir. Böylesine önemli olan bir camianın kendilerini temsil edecek bir bakanlıklarının olmayışı bize göre büyük bir noksanlıktır. Ekonominin lokomotifi olan bu kesimin temsili açısından bir çatı altında toplanmalarını sağlamak için bakanlıkları olmalıydı. KOBİ'ler bu ülkede turizm ve spordan daha az önemli değildir. "

- Trabzon (Anadolu Ajansı) 3 saat önce..[2784942]