ÖZGENÇ; Türkiye Küresel krizden değil, Ergenekon krizinden etkileniyor
   Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, küresel ekonominin son durumu ve Türkiye ile ilgili tespitlerde bulunurken, Özellikle “iç tüketim konusuna değinmesi ve finans piyasasındaki güven ortamının müsait” olduğunun altını çizerken, “ama görüyoruz ki bu krizin bununla ilgisi yok." vurgusunu yaptı. IMF başkanının bu tespitine aynen katılıyoruz. Çünkü Türkiye'de küresel krizden çok piyasaları etkileyen, iç tüketimi tıkayan, halkımızı kaygılandıran Ergenekon krizidir.

KOBİDER Başkanı Özgenç; Dünya bankası ve IMF toplantılarının yapıldığı İstanbul gösteri merkezinde toplantının açılışında konuşan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel ekonominin son durumu ve Türkiye ile ilgili tespitlerde bulunurken, “Özellikle iç tüketim konusuna değinen fon başkanı, hala çok fazla tüketim olmadığını görüyoruz. Oysa ABD'de krizlerde onlarca yıl boyunca tüketicilerin desteğiyle yürüyordu bunda da güçlü ulus olmasının büyük rolü var.”diyerek sözlerini sürdüren Strauss-Kahn'ın, “finans piyasasındaki güven ortamının müsait olduğunun altını çizerken, ama görüyoruz ki bu krizin bununla ilgisi yok." vurgusunu yaptı. IMF başkanının bu tespitine KOBİDER olarak aynen katılıyoruz. Çünkü Türkiye'de küresel krizden çok piyasaları etkileyen, halkımızı kaygılandıran Ergenekon krizi vardır.

Özgenç; Bu örgütünün demokrasiye karşı oluşturduğu yapılanma ve bunun sonucunda halkımızın doğal olarak kaygılanmasına yol açıyor. Bu olumsuz gelişmeden dolayı'da vatandaş para harcamaktan çekiniyor. Demokrasimiz IMF başkanının ülkesindeki gibi sağlam olmadığından, bizim vatandaşımızda gönül rahatlığıyla harcayamıyor yoksa bizim milletimiz güçlü olmadığından değil. Dolayısıyla çekincesi var bu kaygı ve endişelerin ortadan kaldırıldığında halkımız iç tüketime büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Nurettin Özgenç; Demokrasinin tekerine çomak sokmak isteyerek ülkeyi her alanda onlarca yıl geriye götüren darbe tellallarının yol açtığı bilumum olumsuzlukların faturası halkın sırtına yüklendiğinden olsa gerek “sütten ağzı yanan vatandaş yoğurdu üfleyerek yiyor” misali halkımız da temkinli davranmaya mecbur kalıyor bu yüzden de zaruri ihtiyacın haricinde alış-veriş yapmıyor.