BDDK’nın haksızlığına "dur" demek için toplanıyoruz

BDDK sektörler
arasında ayrımcılık  yapmamalı!

KUYUM
SEKTÖRÜNE UYGULANAN HAKSIZLIGA "DUR"  DEMEK İÇİN TOPLANIYORUZ.

Biz KOBİDER; ülkemiz
işgücüne en büyük istihdamı sağlayan binlerce esnaf, tüccar ve KOBİ'lerin gönüllü
temsilcileriyiz..

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bazı sektörlere
çifte standart uygulamaktadır. Bunlardan biride Kuyum sektörüdür. BDDK'nın
kredi kartında taksit sınırlandırmasında ziynet eşyası ve altın takılar satan
sektöre karşı haksız uygulaması anlaşılır gibi değildir. Kuyum esnafının hakkını
aramak ve çifte standart uygulamasına "DUR"
demek için toplanıyoruz.

Çünkü kuyumcularda,  mobilya, beyaz
eşya ve kıyafet vb. eşyalar imal eden ve satan

kolları gibi ülkemiz ekonomisine mal üreterek, vergi ve sosyal güvenlik
primleriyle katkı sağlayan vergi mükellefleridir.

BDDK'nin
giyim eşyası alışverişlerinde kredi kartına 9 taksit, beyaz eşya da 12 taksit uygulatıp,
kuyum harcamalarının 4 taksitle sınırlandırılması, sektörler arasında negatif ayrımcılıktır!

Bu haksızlığa
"DUR" demek için yürütmenin
durdurulması için Danıştay'da dava açılmıştır.
Davanın amacına ulaşması için desteğe ihtiyaç var. Sen yoksan bil ki; bir kişi eksiğiz.

Sessiz
kalan vicdanlara karsı KOBİDER olarak; hak aramanın demokratik bir hak olduğunu
göstermek, sektörün önünün açılması ve kuyumcu esnaflarımızın yanında olduğumuzu
herkes bilsin diye 30 Mart 2016 Çarşamba günü İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yapacağız.

Kuyumcu
esnafımız senin hakkını savunma ve  haksızlığa
dur demek için toplanıyoruz sende katil, sesimiz seninle daha gür çıksın!
Bu sebeple tüm kuyumcu esnaflarını bekliyoruz.

Tarih  :  30 Mart 2016

Saat   :  10:30