KOBİDER: FATİH CAMİİ TAMAM, AYASOFYA CAMİİ NE ZAMAN?

KOBİDER: FATİH
CAMİİ TAMAM, AYASOFYA CAMİİ NE ZAMAN?

Küçük ve Orta
Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç,Cumhuriyet
tarihinin en kapsamlı, ciddi ve bilimsel restorasyonu yapılan Fatih Camii'ni Padişah
Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethettiği günde tekrar ibadete açacak olan Ak
parti hükümetini tebrik ve takdir ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Restorasyon
deyip te geçmemek lazım. Geçmiş yıllarda değil Camiyi komple onarmak Haliç
tarafındaki türbe kapısının üstündeki tereğinin tamiratı için  ödeneksizlikten uzun yıllar iskele halinde
bekletildiğine şahidiz. Şimdi ise Fatih Camii'nin muazzam bir çalışmayla aslına
uygun olarak baştan aşağı onarıldığını görünce gururlanmamak elde değil. Ecdat
yadigarları eserlere gösterilen ilgiden ve hizmetten  dolayı amelesinden,mühendisine kadar emeği
geçenlere "marifet iltifata tabidir" anlayışı gereği tebriklerimizi
sunuyoruz.

Siyasi irade aynı duyarlılığı
Ayasofya için göstermesi KOBİDER olarak temennimizdir. Bakanlar Kurulu Kararname
değişikliği ile 78 yıldan beri amacından aykırı olarak kullanılan  Ayasofya'yı vakfiyedeki haline getirmeli. Böyle
önemli bir talepte bulunurken sorumluluğumuzun da bilincinde olmalıyız. Ayasofya'yı
tekrar Cami olarak görmek isteyen herkesin üzerine bu konuda büyük görev
düşmektedir. Ayasofya'nın eski haline döndürülmesi için kamuoyu desteği gerekmektedir.Başta
siyasi partiler ve STK'lar bu hususta samimiyetle işin üstüne gitmeli.
Atasözünde olduğu gibi "bir şeyi kırk kere söylersen olur" sözünden
hareketle KOBİDER olarak bizler bu konuyu gündem'de tutmaya kararlıyız.