KOBİDER/ÖZGENÇ: Trabzon'a Meclis Başkanlığı İle İki Bakanlık Verilmeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; 12 Haziran seçimlerinin ardından YSK' nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasından sonra Meclis'in toplanma ve hükümet kurma çalışmaları başlayacak ve akabinde 61. hükümet kurulacaktır. Temmuz ayı başında R.Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulacak olan 61. Hükümette Trabzon en az iki bakanla temsil edilmeli. Ülkemizin 61. vilayeti olması hasebiyle ilk Bakanlar Kurulu toplantısının Trabzon'da yapılmasının bu ilimize bir jest olacağı düşüncesi ile kent insanına Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda yaşanan olumsuz olayları unutturacağı gibi gönülleri de ferahlatacağına inanıyoruz.

Trabzonlu siyasiler kabinede kısmende olsa yer almışlardır. İkinci dönemde Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun Trabzonlu olması bu kentin insanlarını sevindirirken vefat etmesi ile yaşanan sevinç kısa sürmüş ve bir o kadar da hayal kırıklığına uğratmıştır. 59. ve 60.Hükümetlerde Bayındırlık ve İskan Bakanı ve Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yer alması Trabzon'u bir hayli memnun etmiştir.

Üç dönemdir AK Parti'ye ard arda destek veren Trabzon geçmiş yıllara bakıldığında en çok oyu 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti 'ye yüzde 60 gibi yüksek bir oranla vermiştir. Geçmiş yıllara göre oy oranını sürekli artırarak AK Parti'ye destek veren Trabzon'un, Başkentte daha iyi noktalarda temsil edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada son seçimlerde TBMM üyeliğine seçilen milletvekilleri kendi alanlarında uzman olmalarının yanı sıra; ilin ve bölgenin sorunlarında gerekli bilgi, birikim ve tecrübeye sahip oldukları bilinmektedir. Şehir insanının beklentileri seçtikleri milletvekillerini temsil açısından bu dönemde daha aktif bakanlıklarda görmek istemektedir.

Özgenç, yeni dönemde TBMM Başkanı, Başbakan Yardımcılığı görevlerinde; bakanlık olarakta Ulaştırma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarından ikisinde Trabzonlu vekilin yer almasının Trabzon'un temsilinde büyük önem arz edecektir.

Yaptığı işlerle kendilerini ülkemize ispatlamış tarihi kentin siyasi bürokratlarının alacakları görevleri layıkıyla yapacak olduklarına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle kurulacak olan 61. Hükümette, Trabzon'un daha önce olduğu gibi kabinede en az iki bakanının olması ümitle beklenmektedir. Trabzon'un geçmişten bugüne verdiği desteğin ardından gerek Bakanlar Kurulu'nda gerekse bürokraside hak ettiği şekilde temsil makamlarında yer alması Doğu Karadeniz'in yükselen yıldızı Trabzon'un gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Trabzon kamuoyunun da beklentisi bu yöndedir.