ÖZGENÇ: Kuzey Kıbrıs Baba Parası Yiyerek Asi Evlat Gibi Davranıyor

KOBİDER/ÖZGENÇ: Kuzey Kıbrıs Baba Parası Yiyerek  Asi Evlat Gibi Davranıyor

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; Son günlerde Kuzey Kıbrıs'taki bazı sendikalar  Türkiye'nin aleyhinde bulunuyorlar. Türkiye'den beslenenlerin bu yola girmesi düşündürücüdür.Deyim yerindeyse  "Besle kargayı oysun gözünü" şeklinde hareket ediyorlar. Ekabir takımı bazı  sendikalar, tepki olarak Sendikal Platform ve Toplumsal Varoluş adı altında gösteri yaparak Türkiye aleyhinde "Kurtarıldık mı has..tir"... "Ankara ne paranı, ne paketini, ne de memurunu istiyoruz"... "Ayşe'nin parası bitti, tatilde hırsız oldu." şeklinde sloganlar atıp pankart ve döviz taşımaları içlerindeki kini ve nefreti dışa vurmaktalar. Bir de utanmadan, sıkılmadan mitingde 'Kıbrıs Cumhuriyeti' bayrağı açıyorlar. Bu tek kelimeyle nankörlüktür ve aslını inkar etmektir. Baba parası yiyip babaya asi olmak ve onu reddetmek insani olmadığı gibi ahlaki de  değildir.

2008 yılında  iş gezisi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gittiğimizde gördüğümüz manzara karşısında tespitlerimizi ve çözüm önerilemezi kamuoyuyla paylaşmıştık.Ve demiştik ki Türkiye, sürekli bu kamburla yaşamamalı KKTC' ye balık vermeyip balık tutmasını öğretmeli. KKTC'de ekonomisini canlandıracak alt yapıyı oluşturup kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Sürekli Türkiye'den ekonomik yardım talep etmek yerine kendi kendine yeten bir ülke sıfatı kazanabilmeli.

Türkiye'nin sürekli olarak ekonomik destekte bulunduğu KKTC'de, ülkemizden giden insanlara soğuk güneyden gelenlere insanlara ise daha sıcak davranılıyor bu davranış biçimini anlamı değiliz. Oysa; Türkiye,  20 Temmuz 1974' de Barış Harekatı düzenleyerek Kuzey Kıbrıs Türkü'nü özgürlüğüne kavuşturmuş adaya barış,huzur ve mutluluk getirmiştir. Türkiye kendi içinde ekonomik sıkıntılar çekmesine rağmen adaya her yıl düzenli para akıtmıştır. Bu para pompalama işi de 37 yıldır kesintisiz sürmektedir. Şimdi ise oradaki bazı satılmışlar Türkiye'ye defol diyor!

Özgenç;Kuzey Kıbrıs'taki sendikalar  politburo temsilciliği gibi hareket ediyor. Kur-an kursları düşmanlığından tutunda Türkiye aleyhtarlığına kadar bir çok şeyi yapmaktalar. Bazı konularda Enosis' ten farklı davranmıyorlar da değil. Makarios döneminde dahi  açık olan İHL' leri ve dini eğitim bu bağnaz sendikacılar yüzünden kapalı durmaktadır.

Kuzey Kıbrıs yıllardan beri dışa açılamadığı için ekonomisi büyüyememiş, bu uğurda çaba sarf etmemiş sadece Türkiye'nin verdiği yüklü miktardaki para desteğiyle müflis evlat gibi har vurup harman savurmuş. Oysa; Türkiye'de vatandaşlar geçim sıkıntısı içinde işsizlikle boğuşurken Yavru Vatan'da zevk-ü sefa sürülmesinin kolay kabul edilebilir bir durum değil. Özellikle Kuzey Kıbrıs halkı değirmenin suyunun nereden geldiğini bilerek ona göre hareket etmeli. Türkiye'nin dört bir yanından petrol fışkıran bir ülke olmadığı bilinmeli.Yapılan bunca güzellik karşısında saygısızlık yağılmayıp  ahde vefa gösterilmeli.

KKTC'de büyük bir müsriflik var. Türkiye'de sanayicilerin dahi almakta zorlandığı otomobilleri orada memur olan kişiler  kullanıyor. Maaşlar ise Türkiye'ye göre dudak uçuklatan miktarlarda. KKTC'de ortalama her 3 kişiden biri kamudan maaş almakta, ayrıca aldıkları yüksek maaşlardan elde ettikleri gelirlerini gayrimenkule yatırıp kira geliri elde edip yan gelip yatıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi kamu görevlisi 13 maaş almaktadır.

Özgenç; burunlarının sürtülmesi için  Türkiye adaya gönderdiği paranın miktarında azaltma yapmalı. Öyle kolaycılıkla,hazır yiyicilikle yaşanılmayacağını görmeliler. Anavatanda yaşayan  fakir fukaranın,garip gurebanın hakkı, Enosis zihniyetinde olan kişilere gönderilmemeli.   Neymiş efendim AB üyesi olan Kıbrıs Rum kesimiyle  uyumlu olsun diye en düşük maaş alan memurlara 10 bin liraya yakın para ödeniyor. Bizde ise aynı parayı daha fazla mesai yapmasına rağmen  6 -7 memur zor alıyor. Bu durum hakkaniyet ölçülerine aykırıdır.

Başbakan Erdoğan "biz destekliyoruz" demekte ancak desteğimizin karşılığıda "defol git" olmamalı.  Ekâbir takımı hem hazır yiyecek hemde babaya asi evlat olacak bu kabul edilebilir bir şey değil.