ÖZGENÇ: Torba Yasa Tasarısı Bahanesiyle Halk Direnişi Yapılmak İsteniyor
STANBUL (CİHAN)- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Torba Yasa Tasarısı'nın bahane edilerek Mısır ile Tunus'ta görülen halk isyanlarına benzer olayların Türkiye'de yapılmak istendiğini vurguladı.
Durumun halkı kaygılandırdığını kaydeden Özgenç, “Kimi dernekler, TBMM'de bulunan siyasi partiler ile milletvekillerinin başta siyasi kuruluşları, sendikaları ve odaları tüm ayrılıklarını bir yana bırakarak Torba Yasa'nın çıkarılmasını engellemek için birlikte olmaya davet etmesi manidardır.” ifadelerini kullandı.

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
“Burası Türkiye, seçimle iktidar olan siyasi iradenin varlığı söz konusu. Yani Tunus ve Mısır'daki olayların bizde olabilmesi için sebep yok. Türkiye bunları aştı, aydınlık yarınlara ve özgürlüğe koşuyor. Komisyondan istifaların olması ve akabinde Torba Tasarı'yı protesto amacıyla hep bir ağızdan aynı nakaratların atılması kuşkuya açıktır. Sanki bir yerlerden sinyal aldıkları anlaşılıyor. Bir kaç gün önce CHP'li milletvekilleri halkın iktidara başkaldırması için direniş daveti yapmıştı. Sonrasında ise bunların moda deyimle yandaş sivil toplum örgütleri halkı sokağa çekmek istiyorlar. Neymiş efendim Torba Tasarı'ya karşı çıkmak için ülkenin değişik yerlerinden insanların TBMM'nin önünde toplanmasını istiyorlarmış. Yasal kuruluş olan bu sivil toplum örgütlerinin yasa dışı eylem içerisinde hareket etmek istemelerini anlamış değiliz.

Bize göre de önemli noksanları olan Torba Yasa Tasarısı'na eklenmesi için kimi önerilerimizi basın yoluyla duyurduk ve parlamento üyelerine mektup göndererek taleplerimizi ilettik. Tenkitleri ve eklenmesini istenilen maddeleri ortaya koymak için sokağa dökülüp ortalığı dağıtmaya gerek yok. Kanunlar çerçevesinde kurulmuş kurumların demokratik taleplerinin dile getirilmesinden daha doğal ne olabilir? Saptamalar, istemler TBMM üyeleri ziyaret edilerek sunulabilir. Böyle yapılmayıp tam da Ortadoğu'da ki olayların cereyan ettiği bir zamanda Torba Tasarı'yı bahane ederek ve yasanın çıkarılmasını engellemek için birlikte olmaya davet edip eylem yapmayı halka anlatamazsınız. Biz diyoruz ki; haklı gördüğünüz taleplerinizi gidin milletin vekillerine anlatın. İşçilere yürüyüş için baskı yapmayın.

Her sivil toplum örgütünün izin alıp belirlenen zamanlarda gösteri yapabilmesi demokratik hak. Ama bizim yanlış bulduğumuz, Tunus ve Mısır'daki hak gösterilerini demokratik bir talebin dile getirilişi olarak görüp de Torba Tasarı'yı öne sürerek eylem yapmak yanlış. TBMM'de görüşülmekte olan Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etmek üzere muhtelif illerden insanları Ankara'ya yığıyorlar. Bu hak ihlalidir.”

Nurettin Özgenç, Türkiye'yi germeye kimsenin hakkı olmadığını belirtirken, “Durup dururken türlü bahaneler öne sürerek sokaklarda direnişe yeltenmek halkın huzurunu bozmaktır.” yorumunu yaptı.

CİHAN